Moșii de Iarnă 2020. Ce nu ai voie să faci în această zi. Femeile trebuie să fie atente!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Moșii de Iarnă 2020. Ce nu ai voie să faci în această zi. În ziua Moșilor de Iarnă sau Sâmbăta Morților, există câteva lucruri pe care nu ai voie să le faci. Mai ales femeile!

Moșii de iarnă 2020. Ce nu ai voie să faci în această zi. În tradiţia populară, există credinţa că, în această zi, sufletele morţilor coboară pe pământ, de aceea se dă de pomană mâncare gătită. Se spune că cei decedaţi se hrănesc din aburii fierturilor, de aceea este obligatoriu ca măcar un singur fel de mâncare să fie fierbinte. Se pot da de pomană sarmale, plăcintă, vin, colivă, colaci sau fructe.

Moșii de iarnă 2020. Ce nu ai voie să faci în această zi. Se obişnuieşte ca în această zi să nu se lucreze. Toate femeile care nu ţin cont de acest avertisment sunt pedepsite să tremure precum piftia şi să li se întoarcă pomana dată. Mai mult, această zi trebuie respectată cu sfinţenie pentru a te feri de nebunie.

Moșii de iarnă 2020. Ce nu ai voie să faci în această zi. În ziua Moşilor de Iarnă, dar şi în toate sâmbetele dedicate pomenirii morţilor până la Sfintele Paşti, creştinii păstrează legătura cu cei dragi, plecaţi la viaţa de Dincolo, prin participarea la slujbele de comemorare, prin rugăciuni, prin milosteniile pe care le fac pentru cei adormiţi din familia lor.

Vezi și: Moșii de iarnă 2020. Când pică și ce trebuie să dai de pomană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel