Data actualizării:
Data publicării:

Moscova acuză: PĂSĂRI MIGRATOARE antrenate în UCRAINA, purtătoare de agenți patogeni

Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels David Dilbert
Foto Ilustrativ/Pexels David Dilbert
"Scopul acestor cercetări biologice finanţate de Pentagon în Ucraina a fost de a crea un mecanism de propagare secretă a unor agenţi patogeni mortali", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, în briefingul său matinal despre conflictul din Ucraina.

Moscova acuză Occidentul: „Au infectat păsări migratoare care zboară în Rusia”

Generalul Igor Konașenkov revine să-i acuze pe „dușmani” cu o teorie care provine dintr-un raport conform căruia Statele Unite ar fi finanțat Ucraina pentru un război biologic:

„Un interes deosebit au fost și informațiile detaliate privind implementarea pe teritoriul Ucrainei. – spune generalul în videoclip – al unui proiect de studiere a mișcărilor păsărilor sălbatice și a transferurilor de agenți patogeni între Ucraina, Rusia și alte țări vecine”, conform ziarului Adevărul.

Potrivit propagandei de la Moscova, proiectul urma să infecteze unele păsări, precum berzele, pentru a aduce boli în Rusia. Printre acestea coronavirusul

În ultimele zile, rușii au susținut că au descoperit operațiuni de „înlăturare de urgență a urmelor unui program biologico-militar al regimului de la Kiev”.

Tot potrivit purtătorului de cuvânt Igor Konașenkov, potrivit rapoartelor agenției DPA, Kievul ar fi distrus rapid agenții patogeni în prima zi a invaziei ruse a Ucrainei. 

 

Ministerul Apărării rus a mai acuzat că  Statele Unite au finanţat un program de arme biologice în Ucraina, afirmând că a găsit dovezi în acest sens în laboratoare ucrainene


"Scopul acestor cercetări biologice finanţate de Pentagon în Ucraina a fost de a crea un mecanism de propagare secretă a unor agenţi patogeni mortali", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov, în briefing-ul său matinal despre conflictul din Ucraina.

El a afirmat că SUA intenţionau să "desfăşoare în Ucraina în 2022 activităţi privind agenţii patogeni la păsări, lilieci şi reptile" şi privind "posibilitatea răspândirii pestei porcine africane şi a antraxului"

"În laboratoarele înfiinţate şi finanţate din Ucraina, există documente care arată că au fost efectuate experimente cu eşantioane de coronavirus de la lilieci, a continuat purtătorul de cuvânt rus

Atât Statele Unite, cât şi Ucraina au negat existenţa unor laboratoare destinate producerii de arme biologice în ţara care se confruntă din 24 februarie cu o ofensivă rusă condusă de zeci de mii de soldaţi, aminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel