Data actualizării:
Data publicării:

Morți la Spitalul Mugureni, după ce au mâncat pește. Dr. Ciuhodaru, semnal de alarmă: Aruncaţi orice recipient care este bombat

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Morți la Spitalul Mugureni, după ce au mâncat pește. Dr. Ciuhodaru, semnal de alarmă: Aruncaţi orice recipient care este bombat / Foto: Pixabay
Morți la Spitalul Mugureni, după ce au mâncat pește. Dr. Ciuhodaru, semnal de alarmă: Aruncaţi orice recipient care este bombat / Foto: Pixabay

Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă după ce trei oameni de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit după ce au mâncat pește primit de pomană.

Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgenţă, a explicat care ar putea fi cauzele morţii celor trei pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie de la Spitalul Murgeni, după ce aceştia au mâncat peşte primit de pomană.

VEZI ȘI: Directorul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni a făcut declarații: ”S-au recoltat probe de apă... Există și varianta asta”

"O să vedem rezultatele de laborator şi ceea ce înseamnă ancheta epidemiologică, dar dacă tot vorbim de toxiinfecţii şi enterocolite, atenţie, pe de-o parte, că ele pot fi letale şi atenţie, mare atenţie la alimentele preparate şi conservate în casă, mai ales în această perioadă.

Sunt mai multe cazuri de afecţiuni digestive care ar fi putut evitate şi mai trag un semnal de alarmă: aruncaţi orice recipient care este bombat şi fierbeţi minim 10 minute orice preparat făcut în casă, pentru că există şi alte riscuri alimentare în această perioadă", a spus dr. Tudor Ciuhodaru la Antena 3 CNN.

Ce ipoteze pot fi luate în calcul

"Oricare dintre ipoteze poate fi luată în calcul, dar vorbim şi despre cauza bacteriană, deci enterocolite sau toxiinfecţii, dar putem vorbi şi despre botulism, este o infecţie rară, dar mortală, care se poate contacta în această perioadă, mai ales dacă alimentele preparate în casă sunt sterilizate necorespunzător şi putem vorbi şi de alte cauze care pot duce la probleme grave de sănătate. Intoxicaţia cu ciuperci, acelea preparate în zacusca de ciuperci, care se consumă în perioada postului", a precizat medicul Tudor Ciuhodaru.

Care sunt primele simptome

"Să ţinem cont că se face o transmitere cu mare ușurinţă, prin alimente sau apă contaminată, dar chiar şi mâinile murdare de la persoană la persoană pot transmite aceste tipuri de infecţii.

Simptomele de debut, de alarmă sunt, în special, cele digestive şi vorbesc despre durerile abdominale, spontane sau la palpare, sub formă de crampă.

Mai ales în cazul pacienţilor vârstnici starea de sănătate se poate degrada rapid. Apare şi febra, şi frisonul, şi alterarea stării generale, tulburările de echilibru, deshidratarea intensă, şocul hipoholemic. Pacientul prezintă acea senzaţie de sete, uscăciune la nivelul mucoasei", a mai spus dr. Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel