Morgenstern, rapperul rus numit agent străin la Moscova. Alte 7 persoane, pe lista neagră a Ministerului Justiției
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Morgenstern, rapperul rus numit agent străin la Moscova. Alte 7 persoane, pe lista neagră a Ministerului Justiției / Foto: Captură video Youtube
Morgenstern, rapperul rus numit agent străin la Moscova. Alte 7 persoane, pe lista neagră a Ministerului Justiției / Foto: Captură video Youtube
Rapperul rus Morgenstern a fost recunoscut ca agent străin la Moscova.

Ministerul Justiției din Rusia l-a recunoscut pe rapperul Morgenstern (Alisher Valeev) ca agent străin individual, precum și pe încă șapte persoane și o organizație, ca agenți mass-media străini, scrie Interfax. Morgenstern este un cântăreț rus foarte cunoscut.

Ministerul Justiției din Rusia îl acuză pe rapper a fost implicat în activități politice, în timp ce primea finanțare de la Yoola Labs Ltd (Israel) și din Ucraina. Pe lista persoanelor fizice considerate agenți străini la Moscova au mai fost adăugați:jurnaliștii Yevgeny Kiselev și Matvey Ganapolsky și politicienii Leonid Volkov și Vladimir Kara-Murza.

Susținătorii lui Alexei Navalny, politicienii Lyubov Sobol și Vladimir Milov, politologii Leonid Gozman, Boris Kagarlitsky și organizația pentru drepturile omului Apology au fost incluși în registrul agenților mass-media străini. Pe listă apare și bloggerul și jurnalistul de telecomunicații Mihail Klimarev, redactorul-șef al proiectului educațional „Sera tehnologiilor sociale” Natalya Baranova și Denis Konstantinov. Acum există 158 de nume în această listă a Kremlinului.

Morgenstern, Sobol și Milov sunt acum în străinătate.

Rapperul Morgenstern, acuzat și de trafic de droguri 



În decembrie 2020, parchetul din districtul Kolpinsky din Sankt Petersburg a cerut instanței districtuale să interzică cântecul lui Morgenstern „Am mâncat bunicul”, acuzând că textul piesei este nociv.  

În vara anului 2021, Tribunalul Zyuzinsky din Moscova l-a amendat pe rapper cu 100.000 de ruble pentru propagandă împotriva drogurilor în cântece.Tribunalul orașului Moscova a confirmat legalitatea amenzii. În toamna lui 2021, jurnalistul Yuri Dud (recunoscut recent ca agent mass-media străin) a primit o amendă pentru promovarea drogurilor, inclusiv într-un interviu cu Morgenstern.

În toamna lui 2021, președintele ICR, Alexander Bastrykin, a declarat în cadrul unei conferințe online că Morgenstern vinde droguri pe rețelele de socializare. După aceea, rapperul a părăsit Rusia. Avocatul său, Serghei Zhorin, a sugerat că Bastrykin a fost dezinformat și a adăugat că nu au fost făcute acuzații oficiale împotriva clientului său.

Sobol a părăsit Rusia în august 2021, iar în octombrie a apărut pe lista de urmăriți a Ministerului Afacerilor Interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel