Moody's retrogradează notele celor mai mari companii din Italia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Moody's sign on 7 World Trade Center tower in New York
Moody's sign on 7 World Trade Center tower in New York

Agenţia americană de rating Moody's Investors Service a retrogradat miercuri cu una până la trei trepte nota principalelor grupuri industriale şi bancare din Italia, a doua zi după scăderea notei obligaţiunilor de stat ale ţării.

Moody's a revizuit în scădere ratingul companiilor Eni (petrol, -1, la A1), Enel (electricitate, -1, A3), Poste Italiane (curierat, -3, A2), Terna (transport de electricitate, -1, A3), Finmeccanica (tehnologie, -2, Baa2), precum şi ale principalelor două bănci private din ţară, UniCredit şi Intesa Sanpaolo (ambele -2, A2). Aproape toate aceste note sunt însoţite de o perspectivă negativă, fapt ce implică posibilitatea ca, pe termen mediu, Moody's să le reducă din nou. Asiguratorul Generali a rămas cu nota neschimbată (A1), dar perspectiva a fost revizuită la negativă, transmite Agerpres.

Agenţia americană de rating Moody's a anunţat marţi că retrogradează la A2 nota obligaţiunilor de stat italiene, faţă de Aa2 anterior, din cauza riscurilor pentru finanţarea datoriei pe termen lung şi a timidei creşteri economice a Italiei. O altă agenţie de rating, Standard and Poor's, a redus nota Italiei (la A faţă de A+), la 19 septembrie, ca urmare a perspectivelor creşterii economice considerate prea palide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel