Moody's a retrogradat ratingul pentru depozitele BCR și BRD
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
Moodys
Moodys

Moody's Investors Service a revizuit în scădere ratingul pentru depozite pe termen lung şi scurt atribuit BRD - Groupe Société Générale, în urma retrogradării calificativului pentru soliditate financiară BCA (baseline credit assessment) de la 'ba3' la 'b2', potrivit Agerpres. De asemenea, agenția de rating a revizuit în scădere ratingul pentru depozite pe termen lung atribuit Băncii Comerciale Române (divizie a Erste Group Bank), în urma retrogradării calificativului pentru soliditate financiară BCA (baseline credit assessment) de la 'b1' la 'b3', se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Ratingul BRD pentru depozite pe termen lung şi scurt a fost revizuite în scădere, de la 'Baa3/Prime-3' la 'Ba2/Not-Prime', cu perspectivă negativă, şi a fost retrogradat de la 'E plus' la 'D minus' calificativul BFSR (Bank Financial Strength Rating ) - o măsură a solidităţii financiare proprii a unei bănci, fără suportul acordat de un sprijin din afară. Decizia Moody's de a retrograda calificativul pentru soliditate financiară BCA vine ca urmare a deteriorării calităţii deja slabe a activelor BRD, a estimărilor că banca se va confrunta cu dificultăţi semnificative pe termen mediu pentru a reveni la o profitabilitate sustenabilă şi a expunerii băncii la o valoare incertă a garanţiilor. Agenţia de evaluare financiară apreciază că BRD rămâne capitalizată adecvat pentru a face faţă unor necesităţi suplimentare de provizioane pentru creditele neperformante.

Ratingul Băncii Comerciale Române pentru depozite pe termen lung a fost revizuit în scădere, de la 'Ba1' la 'Ba3', cu perspectivă negativă, şi a fost confirmat la 'E plus' calificativul BFSR (Bank Financial Strength Rating ) - o măsură a solidităţii financiare proprii a unei bănci, fără suportul acordat de un sprijin din afară. Decizia Moody's de a retrograda calificativul pentru soliditate financiară BCA vine ca urmare a deteriorării calităţii deja slabe a activelor BCR, a estimărilor că banca se va confrunta cu dificultăţi semnificative pe termen mediu pentru a reveni la o profitabilitate sustenabilă şi a expunerii băncii la o valoare incertă a garanţiilor. Agenţia de evaluare financiară apreciază că BCR rămâne expusă la eventualitatea de a avea nevoie de provizioane suplimentare de pe urma actualelor credite neperformante şi de capital suplimentar, dacă deteriorarea calităţii activelor continuă la o rată similară celei înregistrate în 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel