Monstru marin de peste 5 metri lungime, prins de niște pescari. Se crede că este aducător de dezastre - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Monstru marin de peste 5 metri lungime, prins de niște pescari. Se crede că este aducător de dezastre / Foto: Captură video Twitter Prensa IFOP
Monstru marin de peste 5 metri lungime, prins de niște pescari. Se crede că este aducător de dezastre / Foto: Captură video Twitter Prensa IFOP
Un "monstru" marin de peste 5 metri lungime a fost prins de pescarii din Chile.

Pescarii din Chile au prins recent un "monstru" marin, de peste 5 metri lungime. Este vorba despre un Pește-vâslă uriaș, care în mitologia japoneză este aducător de dezastre. Creatura este văzută în mod tradițional ca un semn rău, aducător de tsunami și cutremure, scrie Lad Bible.

Peștele a fost prins luni dimineață, de pescarii din Arica, și este cunoscut și sub numele de pește vâslător. Imaginile cu acesta au fost distribuite pe TikTok , iar în video poate fi observat un pește uriaș care este ridicat de pescari pentru a i se putea observa mai bine mărimea.

Videoclipul cu peștele monstruos, care avea peste cinci metri lungime, a atras 10 milioane de vizualizări și 600.000 de aprecieri pe platformă, iar multor utilizatori nu le venea să-și creadă ochilor.

Japonezi cred că oricine găsește un pește-vâslă va fi blestemat. Atingând lungimi de până la 11 metri, peștii trăiesc în ape adânci și se întorc la suprafață numai atunci când sunt bolnavi, mor sau se înmulțesc, ceea ce a alimentat speculațiile că ar putea reveni la suprafață odată cu schimbările climatice. Deși aceasta este o teorie care nu a fost niciodată confirmată de știință, autoritățile locale trebuie acum să o ia în considerare din moment ce creatura a fost scoasă la suprafață.

Potrivit National Geographic, peștele-vâslă este cel mai lung pește osos din lume, dar este rar văzut deoarece trăiește la "adâncimi considerabile" de aproximativ 1.000 m de metri. Din fericire, totuși, nu sunt periculoși, deoarece mănâncă doar plancton mic.

"Deși peștii-vâsle au fost probabil sursa multor povești istorice despre șerpi de mare și monștri de mare, ei nu sunt deloc periculoși pentru oameni.", a explicat publicația de știință.

"Peștii-vâsle se hrănește cu plancton mic și au o mică deschidere în sistemul lor digestiv. Ei nici măcar nu au dinți adevărați, în schimb au structuri mai subțiri numite branhii pentru a prinde organisme mici. Creaturile au fost observate ocazional la suprafața apei, dar oamenii de știință cred că sunt împinși acolo de furtuni sau curenți puternici, sau ajung acolo când sunt în primejdie sau mor. Un pește-vâslă poate arăta ca un monstru marin terifiant, dar nu se crede că reprezintă un pericol pentru oameni sau navigatori.", mai explică sursa citată.

Cine ar putea fi legendarul Monstru din Loch Ness. Ce spun cercetătorii

Ţiparii uriaşi reprezintă cea mai probabilă explicaţie pentru observaţiile raportate care îl vizează pe legendarul Monstru din Loch Ness, a explicat un biolog neozeelandez, după o analiză extensivă a ADN-ului prezent în acest lac din Scoţia, potrivit BBC.

După ce au analizat AND-ul prezent în sute de mostre de apă, cercetătorii conduşi de Neil Gemmell, profesor de genetică la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelandă, au descoperit cantităţi mari de ADN de ţipar, însă nicio secvenţă de ADN reptilian. Cercetătorii au găsit şi ADN neidentificat, dar nicio dovadă de plesiozaur, reptile cu gât lung, al căror corp era similar cu cel al 'monstrului' ce ar fi fost văzut în lacul scoţian, a declarat profesorul Neil Gemmel în faţa reporterilor prezenţi la Loch Ness Centre din Drumnadrochit.

'Oamenii vor continua să creadă în existenţa monstrului', în pofida acestei descoperiri, a adăugat el. 'Există în continuare acel element de dubiu. Sunt încă mulţi oameni care vor să creadă (în existenţa monstrului marin, n.r.)', a mai spus cercetătorul neozeelandez. 'Eu nu cred în acele teorii ... dar admit că s-ar putea să mă fi înşelat', a adăugat Neil Gemmel. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel