Monica Iacob Ridzi cere PEDEAPSA cu MOARTEA
Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, cere legalizarea pedepsei cu moartea.
Fostul ministru al Tineretului și Sportului i-a cerut președintelui Klaus Iohannis s-o grațieze pentru că este bolnavă. Încă nu a primit niciun răspuns.
Marți, politiciana a publicat pe blogul său un articol în care cere legalizarea pedepsei cu moartea.
"În România s-a reintrodus pedeapsa cu moartea. Cer public legalizarea ei. Pentru toţi deţinuţii bolnavi. În special pentru cei cu infracţiuni economice, care nu reprezintă pericol pentru societate şi nu au antecedente penale, dar care au primit pedepse mai mari decât violatorii şi criminalii recidivişti. De ce să mai cheltuie statul bani cu deţinuţii bolnavi, care au nevoie de tratamente, transport, spital, analize, investigaţii, regim alimentar, etc., dacă sfârşitul, în funcţie de cât rezistă fiecare, e acelaşi: moartea? Deţinuţii bolnavi nu pot fi nici măcar reeducaţi, pentru că, bolnavi fiind, nu pot participa la activităţile socio-educative. Prin urmare, scopul pedepsei privative de libertate, anume reeducarea, nu poate fi atins.", a scris Monica Iacob Ridzi, pe blogul său.
Fostul ministru a adăugat: "Fiecare zi în penitenciar este o luptă pentru supravieţuire, este un chin, o suferinţă greu de descris, pe care, cei care au puterea, se tem să o curme. Pentru un om care suferă de boli cronice grave, condamnarea cu executare înseamnă condamnarea la moarte".
"Multe ființe josnice în România"
"Îmi amintesc acum cuvintele părintelui Arsenie Boca care spunea că: "Omul care poate să facă binele şi nu-l face, este o fiinţă josnică." Constat că sunt multe "fiinţe josnice" în România, pentru că nu au curajul să ia decizii. Se tem. Normal ar fi să ne temem doar de Dumnezeu. Aceasta ar fi o Românie normală în care cu toţii ne-am dori să trăim. O Românie cu mai puţini oameni nevinovaţi în penitenciare, dupa grave erori judiciare sau abuzuri, o Românie în care oamenii politici nu se întrec în discursuri populiste, despre independenţa justiţiei, întărirea statului de drept sau lupta împotriva corupţiei, dând exemple de luptă împotriva corupţiei oameni care nici nu au fost acuzaţi de fapte de corupţie, o Românie în care drepturile oamenilor să fie respectate, o Românie în care oamenii să aibă curaj să vorbească, curaj să ia decizii", a mai scris politiciana.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News