Monica Anisie, enervată în direct. Ce se întâmplă cu școlile din Capitală. Anunț de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut noi precizări cu privire la închiderea unităților de învățământ din Capitală, pentru o perioadă de 14 zile. 

Monica Anisie, ministerul Educației, a intervenit în direct la România TV unde a dat explicații cu privire la posibilitatea de închidere a școlilor din Capitală după ce rata de infectare a depășit trei la mia de locuitori. Monica Anisie s-a arătat iritată de întrebările puse de prezentatorul TV. 

”Pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, la o rată de peste trei la mia de locuitori Direcția de Sănătate Publică va prezenta Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență o analiză, iar în funcție de existența transmiterii comunitare, precum și după alte criterii de risc, Comitetul poate decide emiterea unei hotărâri privind suspendarea temporară pentru 14 zile ale activităților unităților de învățământ. În felul acesta cursurile se vor desfășura în sistemul online. În lipsa unei decizii unitățile de învățământ vor funcționa în scenariul doi. Vă spun exact cum este prevăzut în ordinul comun. Cu siguranță. persoanele care fac parte din Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va lua deciziile cele mai bune pentru siguranța copiilor noștri. Mâine dimineață la ora 08:00 am convocat o ședință operativă pentru a pune la punct un plan de măsuri”, a declarat Monica Anisie.

Bucureştiul a înregistrat duminică peste 700 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție.

VEZI ȘI: Se închid școlile în București? Prefectul, răspuns incredibil. Capitala a depășit pragul de 3 la mia de infectări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel