Momentul în care femeia din Suceava a fost atacată de rechin în Egipt, filmat de un turist
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Momentul în care femeia din Suceava a fost atacată de rechin în Egipt, filmat de un turist / Foto: Unsplash, de Gerald Schömbs
Momentul în care femeia din Suceava a fost atacată de rechin în Egipt, filmat de un turist / Foto: Unsplash, de Gerald Schömbs
Momentul în care femeia din Suceava a fost atacată de rechin în Egipt a fost filmat de un turist

Momentul în care femeia din Suceava a fost atacată și ucisă de un rechin în Egipt a fost surprins de un turist, care a filmat ultimele clipe din viața româncei de 44 de ani. Tatăl Roxanei Donisan a declarat pentru Monitorul de Suceava că turistul a văzut totul de pe un vas și a alertat poliția.

"Ea a ajuns până la geamandură. Acolo apa e de maximum 2 metri, unde a înhățat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură. El a alertat... Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze. (...) Când a venit poliția la ușă să ne ceară date personale și a întrebat dacă locuiește aici, mi-a cerut numărul de telefon, i l-am dat și n-a trecut un sfert de oră și m-a sunat consulul din Egipt, care a spus că e vorba de fata noastră. Prima informație a fost că a reușit să ajungă până la mal, asta înseamnă că nu era distanță mare și confirmă că de pe vas cineva filmase lupta. De la societatea de turism mi-au spus ce mi-a spus și consulul. Azi am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces și aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem.", a spus Gheorghe Donisan, tatăl femeii ucise de rechin în Egipt.

VEZI ȘI: Ultimul mesaj trimis de românca ucisă de rechin în Egipt părinților săi

Biolog marin, despre cazul româncei ucise de rechin în Egipt: "Practic, atrag deliberat rechinii". Gestul interzis

Trupul româncei omorâtă de rechini în Marea Roșie va fi adus în țară vineri, potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Externe. Familia din țară a fost contactată telefonic de consulul României din Egipt, transmite Realitatea Plus. 

Reamintim că femeia de 44 de ani care și-a pierdut viața la Hurghada, după ce a fost atacată de un rechin, este o femeie din Suceava, care lucra la Administrația Județeană a Finanțelor Publice. Roxana era în vacanță. Ea își cumpărase două sejururi, pentru a petrece o perioadă mai lungă în această țară, dar a sfârșit în mod tragic. A fost ucisă de rechin la doar 600 de metri de locul în care o femeie din Austria a avut aceeași soartă.

Biologii marini spun că oamenii au schimbat fără să vrea dieta şi comportamentul rechinilor din Marea Roşie, care tradiţional mâncau macrou şi nu urcau la mai puţin de 30 de metri adâncime.

"În primul rând, vorbim de pescuitul excesiv. Milioane şi milioane de egipteni depind de macroul din Marea Roşie, care este şi hrana preferată a rechinilor. Aceştia rămân astfel fără mâncare şi trebuie să se orienteze spre altceva. Apoi, pentru turişti se organizează un fel de excursii pentru a face scufundări în zonele cu rechini. Nu o să credeţi, dar sunt mulţi amatori de selfie-uri cu rechinii albi. Acum, deşi este interzis, se utilizează atractanţi, diverse materiale îmbibate în sânge sau bucăţi de peşte. Practic, atrag deliberat rechinii. Repet, această procedură este interzisă, dar există destui turişti dispuşi să plătească atât cât trebuie pentru a "beneficia" de astfel de aventuri.", a declarant pentru Adevărul biologul marin Adrian Bîlbă. Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel