”Moment foarte PERICULOS” în această pandemie. Avertisment în UK despre valul patru, în ciuda vaccinării. Guvernul, acuzat că a expus copiii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay
Deși aproximativ 2 din 3 britanici sunt vaccinați, oamenii de știință din UK fac apel să nu fie decise noi relaxări. Ei avertizează asupra momentului periculos în care se află. 

Într-o scrisoare publicată în The Lancet, 122 de oameni de știință au avertizat că orice strategie care tolerează niveluri ridicate de infectate este, în același timp, neetică și ilogică. 

Relaxarea restricțiilor, ”experiment periculos”

Oamenii de știință critică, astfel, planul Guvernului englez de a renunța la restricțiile anti-COVID. Descriu gestul ca fiind un ”experiment periculos și neetic”. Ei au făcut un apel la ministere să reconsidere planul și avertizează că creșterea exponențială de infectări cu SARS-CoV-2 va continua până când ”milioane de oameni vor fi infectați, sute de mii vor rămâne cu boli pe termen lung și dizabilități”. 

Riscurile acestei strategii sunt crearea unei generații cu probleme cronice de sănătate și dizabilități, iar impactul ”va fi resimțit decenii”. Premierul Boris Johnson a sugerat că ar urma să fie eliminate o parte din restricții din 19 iulie. Totuși, o decizie finală nu va fi luată înainte de ziua de luni. 

Guvernul, criticat că a expus copiii la infectarea în masă

Experții internaționali susțin scrisoarea celor 122 de oameni de știință. Unul dintre ei, profesorul Eric Topol, a afirmat, conform Sky News, că creșterea abruptă a cazurilor de infectare cu varianta Delta nu doar că va genera o luptă mai lungă cu COVID-19, dar a dus deja la cazuri mai severe, cu spitalizări și decese. Dr. Deepti Gurdasani, lector universitar la Universitatea Queen Mary, a adăugat: ”Guvernul a făcut o alegere deliberată de a expune copiii la infectarea în masă, mai degrabă decât să-i protejeze în școli sau să-i vaccineze. Acest lucru este neetic și inacceptabil.” ”Tinerii noștri au suferit atât de mult în ultimul an și acum sunt condamnați să sufere consecințele acestui experiment periculos” a continuat el. 

Dr. Richard Horton, editor-șef The Lancet, a mai spus că ”suntem într-un moment foarte periculos în această pandemie”. 

Sunt 33.000.000 de persoane complet vaccinate în UK și peste 45.000.000 au primit cel puțin o doză de vaccin, ceea ce înseamnă aproximativ 68% din populație. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel