Moment emoționant la podul peste Prut. Polițiștii de frontieră din Republica Moldova și-au felicitat colegii din România / VIDEO+FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Moment emoționant la podul peste Prut. Polițiștii de frontieră din Republica Moldova și-au felicitat colegii din România  /  Sursă foto: Facebook Poliția de frontieră a Republicii Moldova
Moment emoționant la podul peste Prut. Polițiștii de frontieră din Republica Moldova și-au felicitat colegii din România / Sursă foto: Facebook Poliția de frontieră a Republicii Moldova
Polițiștii de frontieră din România și Republica Moldova s-au întâlnit pe podul peste Prut.

Într-o postare de pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră din Republica Moldova au fost publicate imagini cu membri ai celor două instituției care s-au reunit pe podul de la Prut cu omologii din România, pe care i-au felicitat cu ocazia Zilei Naționale a României: 

„Ziua de astăzi cu siguranță este una dintre cele mai importante zile din acest an pentru colegii din România. Vă felicităm pentru toate succesele înregistrate până acum și vă dorim să prosperați cu încredere și în continuare.

Sincere felicitări și urări de sănătate.

La mulți ani România!“, au scris cei de la Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Parada de 1 Decembrie. Imagini cu elicopterul VIP: E al oficialităților, de aceea are și astfel de fotolii

La un moment dat, la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf, Corina Matlinschi, corespondent Digi24, a transmis dintr-un elicopter VIP. 

"Suntem la o înălțime de 100 de metri și zburăm cu 130 km/h către Arcul de Triumf. (...) Suntem într-un elicopter IAR- 330 VIP, este al oficialităților și de aceea are și astfel de fotolii și canapele. Este elicopterul cu care au zburat, spre exemplu, președintele Franței și președintele Poloniei.", a spus Corina Matlinschi. 

"Sunt elicoptere pe care militarii le-au folosit inclusiv la misiuni internaționale. Trei astfel de elicoptere, echipate însă cu echipament medical, au fost folosite la menținerea păcii în Mali, Africa, în 2019-2020, pentru a îi evacua pe militarii răniți în zonele de conflict.", a mai spus ea (vezi imaginile AICI). 

Parada de Ziua Naţională a României s-a încheiat înainte de ora 12

Parada militară de Ziua Naţională a României, organizată miercuri în Bucureşti, s-a încheiat după ce aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care s-au alăturat militari străini, au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală. Au fost prezentate aproximativ 100 de mijloace tehnice şi au evoluat peste 30 de aeronave.

Pentru prima oară, un detaşament al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a defilat la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale. Tot în premieră au fost prezentate lansatoarele M-142 HIMARS şi sistemele de rachete PATRIOT. Parada a debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către preşedintele Klaus Iohannis, după care a fost intonat Imnul Naţional. Au fost trase salve de tun, iar şeful statului a depus o coroană de flori la Arcul de Triumf.

La paradă au asistat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea fanfarei militare, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel