Momeli toxice amplasate în parcuri și promenade. Avertismentul autorităților
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Primăria Constanța / Facebook
Foto: Primăria Constanța / Facebook
Primăria Municipiului Constanţa a început astăzi acțiunile de deratizare din oraș. Conform unui comunicat de presă, acestea sunt necesare ”pentru menţinerea sănătăţii întregului oraş”.

În cadrul campaniei de deratizare din Constanța au fost amplasate momeli toxice în mai multe locuri publice din oraș. 

”Zilele acestea se amplasează momeli toxice în locuri inaccesibile populaţiei pentru protejarea sănătăţii constănţenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile conţin substanţe raticide anticoagulante biodegradabile şi sunt protejate în staţii de intoxicare marcate şi inscripţionate corespunzător. Acestea sunt amplasate în toate zonele oraşului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri şi platforme de deşeuri.

Avertizare pentru cetățeni



Rugăm constănţenii să conştientizeze importanţa acţiunilor de deratizare şi să respecte în totalitate inscripţiile existente pe staţiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!”, se anunță în comunicatul de presă.

Persoanele juridice şi fizice din municipiu au mai fost informate că au obligaţia să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor şi gospodăriilor pe care le deţin, folosind numai substanţele aprobate de Ministerul Sănătăţii şi prestatorii autorizaţi, concomitent cu acţiunile Primăriei, precum şi ori de câte ori este necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel