Moderna vrea să introducă a treia doză în cazul vaccinului anti-COVID-19
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pandemie / Foto Pexels
Pandemie / Foto Pexels
Compania Moderna vrea să introducă a treia doză în cazul vaccinului anti-COVID-19. Şi Pfizer a început studiul clinic pentru mărirea protecţiei.

Moderna speră ca o a treia doză pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă din toamnă, spune directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel.

Deşi vaccinul Moderna are acum o eficiență de peste 90% la şase luni după administrarea celei de-a doua doze, a treia doză ar urma să crească protecţia imunitară. Asta în contextul temerilor legate de apariţia unor variante noi ale virusului.

„Profilul se potriveşte cu profilurile celorlalte vaccinuri aprobate care oferă un beneficiu semnificativ. Prin urmare, sperăm că majoritatea oamenilor se vor imuniza în continuare, chiar dacă vor avea câteva zile mai critice, cu simptome asemănătoare gripei. Ei trebuie să ştie că acest vaccin oferă o protecţie împotriva bolii COVID-19”, a declarat Stephen Hoge, preşedinte Moderna.

Şi Pfizer studiază în ce măsură este posibilă administrarea unei a treia doze a vaccinului la un interval mai mare de timp faţă de cele două iniţiale.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel