Modalitate unică de a opri răceala. Oamenii de știință găsesc soluția
Data publicării:
Autor: Alina Panico
WhatsApp
Răceală
Răceală
Răceala este cea mai frecventă boală infecțioasă din lume, predispusă la mutație și care dezvoltă rapid rezistență la medicamente. Oamenii de știință susțin că au găsit o modalitate prin care răceala, precum și o serie de alte boli virale potențial fatale, pot fi oprite.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford și Universitatea din California - San Francisco au descoperit că cea mai bună metodă a fost dezactivarea temporară a unei singure proteine în propriile celule.

Răceala este rezultatul infecțiilor cu rinovirus, problemă care i-a determinat pe oamenii de știință să încerce terapia dirijată de gazdă, ceea ce ar face ca în corpul nostru să fie dificil să supraviețuiască anumiți viruși.

Experții americani au identificat o componentă în celulele umane de care virusurile erau dependente, prin editarea genelor.
Au descoperit un număr de viruși care nu se puteau reproduce în celulele umane lipsite de enzimă SETD3.

Echipa a creat șoareci modificați genetic, care nu au putut produce acea enzimă, ceea ce i-a facut imuni la infecțiile virale.

Publicate în revista Nature Microbiology, concluziile au arătat, în ciuda lipsei de SETD3, că șoarecii au trăit vieți normale și sănătoase. Tehnica a oprit, de asemenea, dezvoltarea virușilor, asociați astmului, encefalitei și dezvoltării poliomielitei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel