Mocănița Huțulca, implicată într-un accident. Un șofer a lovit-o din plin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura Antena 3 CNN
FOTO: captura Antena 3 CNN
Mocănița Huțulca din Modovița a fost lovită de un șofer care nu a acordat prioritate.

Un șofer din Botoșani a intrat cu mașina în Mocănița Huțulca, pe raza localității Moldovița pe sensul de mers spre Argel. Din fericire nu au fost victime.

”Mocănița plecase pe traseu, era plină cu turiști, moment în care un autoturism de Botoșani nu a acordat prioritate trenului, pur și simplu a tăiat linia deși auzea mocănița venind șuierând. Impactul a făcut ca locomotiva să fie răsturnată pe o parte, iar mașina să fie prinsă între locomotivă și un gard. Din fericire nu vorbim de victime, în acest caz. Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, dar Mocănița este scoasă din funcțiune, în urma acestui incident”, a declarat reporterul Antena 3 CNN.

Atât mecanicul de locomotivă  (53 de ani) cât și conducătorul autoturismului (43 de ani) au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. La acest moment pe drumul județean adiacent se circula alternativ, pe o singură bandă, la fața locului fiind polițiștii SPR 14 Vama și Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc care fluidizează circulația urmând ca, în scurt timp,  locomotiva să fie repusă pe șine, mai transmite sursa menționată.

Mocănița Huțulca din Moldovița nu se află la primul incident. Anul trecut, o șoferiță a reușit să deraieze Mocănița, după ce a pătruns în drumul principal dintr-o curte laterală, fără a se asigura. În urma incidentului trenul a sărit de pe șine, iar mașina a fost serios avariată.

Citește și: Mocănița din centrul Municipiului Alba Iulia a fost restaurată aproape complet. Marți se va amplasa vagonul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel