Data actualizării:
Data publicării:

Mobilizare anti-restricții la Bruxelles / VIDEO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube
Un protest anti restricții are loc la Bruxelles. Ca și în alte cazuri, mai multe drapele ale României flutură deasupra grupului de manifestanți.

La apelul mișcării „Împreună pentru Libertate”,oamenii se mobilizează, astăzi, 9 ianuarie 2021, pe străzile din Bruxelles pentru a manifesta împotriva vaccinării obligatorii și măsurilor sanitare introduse de guvern la începutul lunii decembrie.

După cum se observă în imagini, mai multe drapele ale României flutură deasupra grupului de manifestanți.

Youtube video image

Proteste masive în țările cu restricții dure. Update: 40.000 de oameni în Viena

 

Un protest împotriva vaccinării obligatorii are loc, ieri, în Franța, la Paris. Mii de manifestanți mărșăluiesc pe străzile capitalei franceze și există ciocniri între aceștia și forțele de ordine.

Adunarea Naţională a Franţei a adoptat joi, la primele ore ale dimineţii, în prima lectură, proiectul de lege ce transformă paşaportul sanitar în paşaport de vaccinare. Decizia vine după trei zile de dezbateri tumultoase, alimentate de afirmaţiile controversate ale preşedintelui francez Emmanuel Macron, care şi-a declarat intenţia de a-i „scoate din sărite” pe cei nevaccinaţi.

De asemenea, circa 40.000 de oameni au protestat sâmbătă la Viena, Capitala Austriei, împotriva măsurilor guvernamentale de combatere a pandemiei de coronavirus, inclusiv obligativitatea vaccinării pentru populaţie, transmite dpa.

Potrivit poliţiei, demonstraţia a fost în mare parte paşnică. Totuşi, forţele de ordine au oprit marşul pentru o scurtă perioadă de timp, după ce câţiva demonstranţi au încercat să forţeze cordonul poliţiei, unii dintre ei fiind arestaţi.

Peste 1.000 de agenţi au fost desfăşuraţi la protest.

Vaccinarea urmează să devină obligatorie în Austria începând de luna viitoare, aminteşte dpa, care adaugă că în ultimele săptămâni în această ţară au avut loc mai multe proteste de amploare împotriva acestei măsuri, scrie Agerpres (vezi imaginile AICI). 

Proteste împotriva restricţiilor în Europa. Chirieac: Cu cine ne luptăm, cu Omicron? Îţi asumi că pierzi alegerile, dar îi salvezi pe oameni

 

"Fără doar şi poate, avem guverne curajoase şi în Austria şi în Franţa, care au impus la timp restricţii. Acum sunt proteste în stradă, dar sunt mult mai puţini morţi în spitale. Până la urmă despre asta e vorba. Îţi asumi că poţi pierde alegerile, şi vom vedea ce va face Macron în Franţa anul acesta, dar i-ai salvat pe oameni. Este esenţial acest lucru! 

Cele două state au peste 70% rată de vaccinare, ca multe alte state europene. Lumea se infectează, Omicronul este foarte insidios, dar nu are morţi. E esenţial! Sunt mult mai puţine cazuri la terapie intensivă şi în spitale, şi un număr sensibil mai mic de decese. Acest lucru se datorează vaccinării cu trei doze, conform oamenilor de ştiinţă. De altfel, cancelarul Austriei, vaccinat cu trei doze, este infectat, dar nu are niciun simptom. Austria testează şi copiii de trei ori pe săptămână!

Este vorba despre asumarea guvernelor. Va fi nelinişte populară, vei fi atacat, vei fi ameninţat cu moartea, dar tu ca om politic nu vei avea morţi pe conştiinţă. Guvernul salvează vieţi. În alte state, inclusiv în România, nu s-a ajuns la acest nivel. Să vedem ce va fi cu Omicron, pentru că tot cresc infectările", a spus, ieri, Bogdan Chirieac la Antena 3 (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel