Moarte suspectă în Iran. Un diplomat elvețian a căzut de la etajul clădirii în care locuia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Moarte suspectă în Iran. Un diplomat elvețian a căzut de la etajul clădirii în care locuia  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Moarte suspectă în Iran. Un diplomat elvețian a căzut de la etajul clădirii în care locuia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Corpul unui diplomat elvețian a fost găsit pe gazonul din fața clădirii în care locuia, în Teheran.

Un diplomat superior de la ambasada Elveției la Teheran a fost găsit mort după ce a căzut dintr-o clădire înaltă în care locuia în nordul orașului, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență, citat de agențiile de presă iraniene. Ministerul elvețian de externe (FDFA) a declarat că un angajat de la ambasada sa din Iran a murit din cauza unui accident, fără a identifica victima.

"FDFA și șeful său, consilierul federal Ignazio Cassis, sunt șocați de moartea tragică și își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei", a spus acesta.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență iraniene, Mojtaba Khaledi, a declarat că corpul diplomatului a fost găsit de un grădinar după ce un angajat care a ajuns marți devreme la apartamentul său a observat că dispăruse, a raportat agenția de știri Fars.

Elveția a reprezentat interesele diplomatice ale SUA în Iran de când Washingtonul și Teheranul au întrerupt legăturile, la scurt timp după Revoluția Islamică din 1979, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel