Moarte suspectă a unui jandarm pe munte. A căzut într-o râpă iar cel care-l însoțea dă informații contradictorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Autorităţile întâmpină dificultăţi în recuperarea trupului jandarmului care s-a dezechilibrat şi a căzut în râpă, în zona Parângul Mare, judeţul Gorj.

Victima era împreună cu un alt coleg care a reuşit să coboare şi să alerteze echipele de salvare. 

Sabin Cornoiu, şeful serviciului de salvamontul România, a declarat pentru Antena 3 CNN, că nu există nicio informaţie legată de faptul că cei doi erau în timpul serviciului. 

"Alerta a fost dată joi, în jurul orei 21. În munţi este cod galben, este un viscol de peste 120 km/h. Cel care a fost alături de el ne-a confirmat că a coborât la el şi că  nu mai prezenta semne vitale şi atunci am hotărât să intervenim în această dimineaţă pe cale terestră pentru că, deşi avem resursa de zbor alocată, vremea nu ne permite survolul cu elicopterul şi recuperarea  victimei. Echipajul este pregătit la Caranşebeş şi la prima fereastră care ne permite să intervenim cu elicopterul, vom acţiona şi cu elicopterul în zona respectivă" a spus Sabin Cornoiu. 

În acest moment 18 salvamontişti se află pe teren pentru a recupera trupul neînsufleţit al jandarmului

"Din păcate aceştia caută un mort pentru că vizibilitatea este foarte redusă, iar informaţiile pe care le-am primit de la cel care a fost la locul evenimentului sunt contradictorii şi nu ne oferă indicii exacte. 

Deşi, de această acţiune ar trebui să se ocupe salvamontul, în teren, în acest moment, avem resurse pe care nu le putem coordona şi nu putem să răspundem pentru ele. Sperăm că nu se va transforma totul într-o tragedie şi mai mare pentru că în munte este o vreme foarte urâtă" a mai spus sursa citată. 

Prăpastia în care a căzut jandarmul are aproximativ 7 km, iar victima se află undeva la 300 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel