Moțiune guvern Tudose. PNL și USR au depus moțiunea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
PNL şi USR au depus vineri, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă". 

Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari. 

"Această moţiune de cenzură vine în sprijinul celor loviţi şi minţiţi de guvernarea Dragnea - Tudose. Niciodată după anul 1989 o guvernare nu a ridicat împotriva ei atâtea categorii de români, funcţionari publici, angajaţi la stat, angajaţi în sectorul privat, pensionari, oameni de afaceri, ONG-uri, societate civilă. Practic a fost un balon de săpun care s-a spart şi victimele au fost toţi cetăţenii României. Un program de guvernare care promitea majorări salariale a adus din nefericire scăderi de salarii şi în cel mai fericit caz mici majorări. Au fost minţiţi pensionarii prin amânarea legii pensiilor. Sprijinul pentru mediul de afaceri s-a transformat în povară suplimentară pentru toţi oamenii de afaceri cinstiţi. Administraţiile publice au fost lovite până în măduva oaselor de poverile pe care le-a introdus acest guvern şi mai ales de lipsa banilor pentru investiţii', a afirmat liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan. 

Ea a subliniat că actuala guvernare a dus "la o scădere a nivelului de trai, o împovărare pentru mediul de afaceri, o decredibilizare a leului, o lipsă de predictibilitate, o creştere a costurilor creditelor şi o îndepărtare a României de tot ceea ce înseamnă ţări occidentale democratice". 

"Pentru toate aceste aspecte, această guvernare trebuie să plece. Lucrurile trebuie oprite atât cât mai avem timp pentru ca problemele cu care deja ne confruntăm să nu se cronicizeze, să nu se adâncească şi să nu trebuiască să ajungem la măsuri drastice pentru a le corecta", a adăugat Turcan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel