Mizerie, gunoaie și produse expirate. Nereguli grave descoperite într-un magazin al Mega Image
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Într-un comunicat al ANPC se aduce la cunoștință faptul că un magazin din lanțul comercial Mega Image a fost depistat cu probleme de igienă. 

În urma unei sesizări sosite de la consumatori, referitoare la condițiile în care se desfășoară activitatea comercială în două magazine Mega Image, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat, pe 01.02.2022, o acțiune de control – coordonată de vicepreședintele ANPC Mihai Culeafă - la cele două puncte de lucru ale operatorului economic, aflate în Brănești, județul Ilfov.

Comisarii ANPC au constatat, în urma verificărilor, abateri de la legislația în domeniu, care au condus la aplicarea unor amenzi contravenționale în valoare  de 35.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate măsuri complementare de:

- oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficiențelor constatate
- oprirea definitivă de la comercializare pentru circa 420 kg produse alimentare in valoare de aproximativ 6.000 lei
- a fost propusă sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

Neregulile constatate în timpul controlului

- expunerea spre comercializare a diverse sortimente de produse ambalate, în vitrine frigorifice care, în zona ventilatoarelor, prezentau insecte moarte, rugină, acumulari în strat grosier de grăsimi, resturi menajere și praf comercializarea de legume și fructe cu vizibile modificări organoleptice
- comercializarea de produse alimentare proaspete, ambalate, refrigerate, cu aspect bombat, ceea ce denota o alterare a produsului
- comercializarea de pâine vrac, ambalată în unitate, fără etichetă
- utilizarea, la raionul de rotiserie, a unor grătare care prezentau un strat gros de arsură și grăsimi, spațiul fiind neigienizat, prezentând grăsime, resturi alimentare în procent ridicat
-utilizarea, la raionul de patisserie, a unor rafturi din lemn cu grad de uzura avansat
- toate vitrinele cu produse alimentare, frigiderele cu băuturi răcoritoare din magazin prezentau un grad avansat de uzură, rafturi depreciate, cu zone rupte și cu strat grosier de grăsimi, resturi alimentare și praf;
- comercializarea unor produse congelate, ambalate cu procent ridicat de gheată, necorespunzător,
- comercializarea unor produse în afara termenului de valabilitate,
- comercializarea unor produse alimentare fără traducerea în limba română a elementelor de identificare, pe etichete sau fără a avea afișat prețul la locul de comercializare
- o parte din pavimentul magazinului prezintă zone depreciate, rupte, un grad avansat de uzură și un strat grosier, îmbâcsit cu praf și grăsime.

ANPC a primit imagini cu mizeria din magazin

”Înainte de orice sunt ilfovean. Am primit pe numărul meu de telefon informații și imagini cu privire la activitatea unui magazin aparținând lanțului Mega Image din județ. Filmările și pozele m-au cutremurat și, imediat, în dimineața următoare, am coordonat acțiunea de control desfășurată la respectivul spațiu comercial.

Nu-mi vine nici acum să cred că pot exista încă astfel de situații. După toate acțiunile desfășurate de această autoritate.

Transmit tuturor consumatorilor și mai ales celor din Ilfov, care cu siguranță știu să-mi transmită direct mesajele, că voi fi personal prezent la acțiunile de control din acest județ.” – Mihai Culeafă, vicepreședinte ANPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel