Data publicării:
Miza PSD-ului. De ce TACE. Teodorescu: "Reușește o PERFORMANȚĂ". Mişcare ascunsă
Jurnalistul Bogdan Teodorescu a explicat, în direct, la DC NEWS TV, de ce PSD nu este mai vocal, ca pe vremea când lider era Liviu Dragnea şi arată şi performanţa reuşită de social-democraţi.
"La acest moment, strategia pe care o foloseşte Ciolacu este una corectă. Este foarte clar că miza PSD-ului în acest moment nu este să crească în sondaje. Miza PSD-ului este să îşi cureţe imaginea. Ei au trecut printr-o perioadă de demonizare puternică, atât în presa românească, cât şi în cea internaţională, şi de maculare a imaginii, care s-a sfârşit undeva după înfrângerea Vioricăi Dăncilă şi instaurarea Guvernului Ludovic Orban", a declarat Bogdan Teodorescu.
Curăţare prin trei metode
"Dacă venim apoi încet până azi, PSD a obţinut această curăţare prin trei metode. Prima este scoaterea de pe listă a unor oameni cu oarecare probleme. A doua metodă a fost atenţia în a nu apărea în prim planul dezbaterii publice, ca lumea să uite încet de ei. A treia este tentativa de a puncta, de câte ori a fost nevoie, pe anumite subiecte. Aceştia sunt paşii pe care PSD-ul îi face în continuare. PSD urmăreşte, prin această realitate internă, şi o reparare a relaţiilor externe, o consolidare a imaginii pozitive la Bruxelles, pro-europeană.
Aşadar, PSD tăcând face ca nemulţumirea publică să fie orientată în alte părţi", a mai spus jurnalistul.
Trei direcţii în care se uită opinia publică. Performanţă obţinută de PSD
"Prima, şi cea mai importantă din cele trei direcţii în care se uită opinia publică, este PNL-ul, care dă premierul. A doua este USR-PLUS, care dă un număr consistent de miniştri. Iar a treia este AUR, care fiind un partid foarte zgomotos, primeşte atenţie, dar şi critici, comentarii nefavorabile, respingeri ale abordărilor sale. Pe tot acest ansamblu, PSD reuşeşte performanţa de a nu mai fi subiectul negativ al dezbaterii publice", a completat Bogdan Teodorescu.
Ce va face PSD în 2024
"În 2024, PSD va avea nevoie de un candidat la preşedinţie capabil să ia voturi de la ei, dar şi din altă parte. Logica sociologică ne spune că de un astfel de candidat ar avea nevoie. Sunt două părţi mari şi late. O parte ar fi de la stânga lor, dinspre AUR, şi o parte de la dreapta lor, dinspre marginea PNL. Dinspre AUR ar însemna să resusciteze o parte din vechiul PSD, cum ar fi domnul Ştefănescu, domnul Dragnea, care vorbeau de moneda naţională, cultivau un pic de euroscepticism. Zona asta are o problemă, pentru că ar conduce la o scădere a ritmului aprecierii pozitive a PSD în interiorul Europei.
Cealaltă variantă este în dreapta. Ori asta presupune un discurs public cu orientare de centru, hai centru dreapta, cât şi alegerea unui candidat care să fie considerat valabil, valid, acceptabil, de către o parte a electoratului PNL. Ori aici istoria ne arată că este puţin probabil ca PNL să accepte un pesedist. Deci înseamnă că asta înseamnă acceptarea unui candidat care nu este pesedist. Am putea vedea atunci o cu totul altă paradigmă de dezvoltare pentru 2024", a concluzionat jurnalistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News