Data actualizării:
Data publicării:

Mitul cel mai răspândit despre Pitbulli, dezlegat de Alexandru Maria (MAI)/ video

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Modul în care comunicăm cu animalele noastre de companie este unul foarte important. Chiar dacă animalul este dresat, sunt câteva mituri neadevărate despre câini pe care Alexandru Maria, subofițer operativ în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, le-a clarificat în cadrul emisiunii DC Anima.

"Legenda asta potrivit căreia câinele meu mă ascultă și vorbește cu mine nu e valabilă la nimeni. Câinele "comunică" cu stăpânul său pentru că stăpânul se află în control. Printr-o lesă, de exemplu.

Din experiența mea de om care lucrează cu câinii, lucrând cu foarte mulți oameni și discutând cu foarte mulți oameni, am descoperit un lucru foarte clar. Nu are nicio legătură cu realitatea, efectiv sunt vorbe spuse de cineva care poate, la fel ca mine, nu a putut să tacă din gură în momentul ăla. Poate să te muște și câinele care nu latră. Este o legendă, la fel ca legenda cu câinele care mușcă de frică. Frica este singurul miros necuantificabil de către câine. Câinii simt frica. Animalele nu trăiesc în confuzie, natura nu trăiește în confuzie. Natura e clară. Niciun animal nu va mușca pe cineva care este mai puternic decât el", lămurește Alexandru Maria, subofițer operativ în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Întrebat dacă e adevărat că Pitbull-ul ucide alți câini, acesta a răspuns:

„Nu Pitbull-ul este un criminal, ci omul din capătul lesei, el este problema. Educația aceea de care spunem mereu, care mi se pare că este cea mai importantă și care lipsește, probabil, la acel câine, modul în care a fost crescut, și alți factori care au contribuit la aducerea lui în starea aia de disperare au dus la crearea acestui mit".

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel