Mitropolitul Nifon la Conferința administrativă lunară cu preoții din Protoieria Titu. Vizită pastorală în parohiile  din Protoerie
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar eparhial și de Părinți Consilieri de la Centrul eparhial a prezidat, joi, 20 octombrie 2022, Conferința administrativă lunară cu preoții din Protoieria Titu, cu tema „Elemente pastoral-misionare şi administrative  legate  de cimitirul parohial şi cultul morţilor”.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a subliniat rolul important pe care cimitirul parohial îl are în misiunea pastorală a Bisericii, alături de cultul morților, ca mărturie a cinstirii înaintașilor și afirmare a fundamentului credinței noastre - Învierea Domnului. Cu acest prilej, au fost abordate probleme administrative ecleziale legate de slujirea parohială și au fost realizate comunicări cu privire la teme administrative curente.

Înaltpreasfinția Sa a efectuat, apoi, o vizită pastorală în Protoieria Titu, la parohiile: Plopu, Brâncoveanu, Crovu, Bâldana, Călugăru și Crevedia II, iar în Protoieria Târgoviște Sud, la parohiile: Postârnac și Dobra.

Înaltul Ierarh a oferit îndrumările necesare pentru buna desfășurare sau continuare a lucrărilor de construcție la bisericile parohiale sau la clădirile anexă de la aceste parohii. Astfel, la Parohia Plopu este aproape finalizată casa parohială, la Parohia Bâldana capela parohială este pregătită pentru realizarea tencuielilor interioare și se pregătește terenul pentru turnarea plăcii la casa parohială, la Parohia Călugăru este aproape finalizată clădirea parohială multifuncțională, la Parohia Crevedia II se lucrează la tencuielile interioare ale noii biserici, la Parohia Dobra vor începe lucrările de pictură, iar la Parohiile Crovu și Postârnac au fost finalizate lucrările la bisericile parohiale, fiind discutate ultimele detalii înainte de programarea târnosirii lor, anunță biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviște.

Vezi și: Mitropolitul Nifon,  la Mănăstrirea Viforâta, care va fi resfințită

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel