Miting europarlamentare, tensiuni în stradă. Chirieac: Nu e normal. Nu e dezbatere televizată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Miting
Miting
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, asupra tensiunilor din campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Bogdan Chirieac a comentat la Antena 3 asupra tensiunilor din stradă, asupra contra-mitingurilor pe care le fac adversarii partidelor ce organizează întâlniri cu electoratul şi care duc la violenţă verbală sau chiar fizică. 

"Eu cred că trebuie precizat în lege. Dacă e un miting autorizat într-un loc, nu faci un contra-miting neautorizat în acelaşi loc. Mi se pare de bun simţ. În cazul de la Topoloveni erau zece inşi, e aproape un miting. La Timişoara era o persoană... Miting spontan dar cu pancartă, aşa cum se face la orice miting spontan.

Cumva trebuie aşezate lucrurile: e miting electoral, se întâlnesc PNL-iştii; mi se pare normal să fie lăsaţi să-şi spună punctul de vedere. Se întâlnesc PSD-iştii. Foarte bine. Se întâlnesc USR-iştii, că au fost şi ei 100 de inşi la Cluj. Nu e normal să faci contra-manifestaţie în acelaşi loc, în acelaşi moment. Nu e o dezbatere televizată să fie reprezentanţii partidelor să dezbată o problemă, să se atace politic unii pe alţii.

În stradă, lucrurile sunt un pic altfel. Dacă e miting autorizat pentru un partid politic, îi asiguri securitatea. Dacă vrei să faci miting PNL cum e acum în Piaţa Victoriei şi alţii vor să facă un contra-miting, să se ducă în Piaţa Unirii, dar nu la Piaţa Victoriei. Mie mi se pare de bun simţ acest lucru",a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel