Misterul Triunghiului Blestemat din Alaska. Aproximativ 16.000 de persoane au dispărut în această zonă
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Twitter Missing Persons Mysteries
Sursa foto Twitter Missing Persons Mysteries
În Alaska există ceva mult mai misterios decât Triunghiul Bermudelor. Iată ce loc este și ce spun ei despre această zonă.

Aproape toată lumea cunoaște Triunghiul Bermudelor, o întindere de mare din Caraibe care a fost martoră a numeroase dispariții de neînțeles de nave și avioane. Cu toate acestea, această zonă nu pare să fie singurul loc din lume învăluit în inexplicabil, scrie Arctic Observatory.

Potrivit Departamentului de Siguranță Publică din Alaska, aproximativ 16.000 de persoane au dispărut în această zonă din 1988, un număr uluitor. 

Câteva povești

La 22 noiembrie 1952, un avion militar care transporta 52 de pasageri, în drum de la Anchorage spre Montana, a dispărut în mod misterios fără a lăsa nicio urmă. Abia în 2012, echipajul unui elicopter Black Hawk a Gărzii Naționale a Armatei a găsit rămășițele aeronavei sub vârful muntelui Gannett, în care se prăbușise.

În octombrie 1972, o aeronavă care transporta doi politicieni proeminenți, Hale Boggs și Nick Begich, împreună cu tatăl lor Cockie Roberts, a dispărut în mod misterios în apropierea orașului Juneau. În căutări au fost implicate 40 de avioane militare și 50 de aeronave civile, care acoperit o suprafață de 50.000 de kilometri pătrați, una dintre cele mai mari căutări din întreg statul, dar după 39 de zile nu a fost găsită nicio urmă a aeronavei.

În 2012, alergătorul Michael LeMaitre a participat la cursa Seward's Mount Marathon, pe Mount Seward (3000 MT). Martorii l-au văzut ajungând sus, dar nimeni nu l-a văzut coborând și nici urmă de el. 

Prezențe misterioase

Așa cum se întâmplă adesea în aceste cazuri, ipotezele par să varieze de la rațional la supranatural. Din timpuri imemoriale, regiunea a fost asociată cu spiritele rele, conform tradiției populației native Tlingit, unde o ființă demonică cunoscută sub numele de Kushtaka, asemănătoare cu o vidră-om, își schimbă forma pentru a atrage oamenii în acele meleaguri sălbatice.

Versiunea modernă a acelei entități este Bigfoot, omul de zăpadă mitic abominabil. Cea mai terifiantă poveste este cea a satului fantomă Port Chatham, fondat de Royal Navy în 1787 sub numele de Portlock. Un șir lung de crime și dispariții, completate cu descoperiri tulburătoare de cadavre mutilate, au îngrozit mica comunitate, ducând la o fugă în masă și la închiderea singurului oficiu poștal în 1951.

Teorii ale conspirației

O altă ipoteză sugestivă este aceea că Triunghiul Alaska este situat într-o zonă supusă așa-numitelor ”vortexuri energetice”, teorie postulată de cercetătorul și criptozoologul american Ivan T. Sanderson, care a afirmat că în acea zonă au fost detectate unele anomalii electromagnetice, care apar de-a lungul unor linii magnetice numite și ”linii ley”.

Potrivit experților, din aceste spirale energetice, prezente în diferite puncte ale globului terestru (Bermude, Valea Indusului, vulcanul Hamakulia din Hawaii, Triunghiul Diavolului de lângă Japonia, Stonehenge, Insula Paștelui și alte locuri îndepărtate ale Siberiei, Australia) ar crea o multitudine de fenomene deosebit de bizare, capabile să interfereze cu omul în moduri diferite. Fizic, mental și emoțional.

Ipotezele merg invariabil dincolo de teritoriile conspirației, atribuind responsabilitatea disparițiilor sistemului HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), un program de cercetare ionosferică finanțat în comun de Marina Statelor Unite, Universitatea din Alaska și Agenția de Proiecte de Cercetare Avansată a Apărării. (DARPA).

O întrebare deschisă

Statistic, Alaska are cel mai mare record de dispariții din Statelor Unite, cu cei mai mulți oameni dispăruți și nu au mai fost niciodată găsiți. Motivele probabile pentru toate acestea sunt că statul este caracterizat de întinderi vaste de zone deosebit de îndepărtate.

Există și varianta ufologică, completată cu baze CIA de sub Muntele Haynes sau interpretarea vortexurilor energetice ca portaluri de acces către dimensiuni spirituale sau porți către alte universuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel