Misterul picturii în care Iisus apare alături de un OZN, dezlegat
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Un tabloul "Botezul lui Hristos" și   realizat de artistul olandez Aert de Gelder în 1710, a fost folosit în repetate rânduri de-a lungul timpului de către pasionații de OZN-uri ca argument pentru faptul că omenirea a fost vizitată în trecut de civilizații extraterestre.

"Botezul lui Hristos" pare să-l înfățișeze pe Isus Hristos alături de Ioan Botezătorul în rândul Iordan, vegheați din cer de un OZN care îi luminează cu patru raze laser, scrie site-ul illuminutti.com.

 O analiză mai atentă a picturii scoate la iveală aspecte mai puțin senzaționale. În toate cele patru Evanghelii din Noul Testament, se menționează că Sfântul Duh s-a arătat din ceruri în timpul botezului lui Isus sub forma unui porumbel. În picturile religioase din acea perioadă, porumbeii erau reprezentați în cercuri care emanau raze luminoase. Mai mult, în mijlocul "farfuriei zburătoare" din tabloul lui Aert de Gelder poate fi văzută chiar o formă ce seamănă cu un porumbel.

 Drept urmare, tabloul pictorului olandez nu înfățișează o navă spațială extraterestră care ia parte la botezul Mântuitorului, ci reproduce întocmai mărturiile din Evanghelii. Este vorba nu de un OZN, ci de porumbelul în care s-a întrupat Sfântul Duh.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel