Misterul morții celor 21 de tineri din Africa de Sud, nedeslușit. Au căzut secerați în club, în timp ce vorbeau - Video din seara petrecerii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Misterul morții celor 21 de tineri din Africa de Sud, nedeslușit. Au căzut secerați în club, în timp ce vorbeau / Foto: Pixabay, de Geralt
Misterul morții celor 21 de tineri din Africa de Sud, nedeslușit. Au căzut secerați în club, în timp ce vorbeau / Foto: Pixabay, de Geralt
Misterul morții celor 21 de tineri din Africa de Sud rămâne nedeslușit.

Autoritățile din Africa de Sud nu au reușit încă să afle cauza morții celor 21 de tineri care au căzut secerați într-un club. Departamentul de sănătate din Eastern Cape a cerut familiilor a cinci dintre victime să se prezinte și să le identifice cadavrele, scrie News 24. Acest lucru vine în timp ce departamentul a finalizat autopsia victimelor și se pregătește să le prezinte familiilor lor. Într-o declarație de luni, departamentul a spus că doar 16 dintre cadavre au fost identificate până acum. Cadavrele sunt ținute în prezent la morgă.

"Sperăm că astăzi familiile celor care nu au fost identificați să se prezinte pentru procesul de identificare.", a transmis departamentul de sănătate din Eastern Cape.

Mai mulți tineri au ajuns la spital cu dureri în piept, vărsături și dureri de cap

Autoritățile au adăugat că raportul criminalistic nu este încă gata, deoarece probele au fost trimise la laboratorul criminalistic pentru analiză. Departamentul de sănătate a confirmat că a internat cinci pacienți la spitalul Frere, unul dintre ei decedând la sosire. Se spune că doi dintre ei au fost tratați și au fost externați, în timp ce alți doi sunt încă în spital. Totodată, alți 26 de pacienți au fost duși la Centrul de Sănătate Mpilweni Gompo, iar 16 dintre aceștia au fost tratați și externați duminică. Aceștia ar fi acuzat dureri de spate, dureri în piept, vărsături și dureri de cap. Dintre cei 21 de tineri morți, 17 au murit în club, trei la spital, iar unul în drum spre spital. Cu toții aveau vârste sub 17 ani, iar criminaliștii nu au depistat urme de violență pe cadavrele acestora.

"Ca departament, dorim să transmitem sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în timpul acestui nefericit și tragic incident.
Poliția a declarat că împrejurările în care s-a produs incidentul sunt investigate.", se mai arată în comunicat.

Deși se vehiculează că ar putea fi vorba despre otrăvire în masă poliția nu a prezentat încă o cauză clară a acestor decese misterioase. Martorii au povestit că adolescenții au căzut secerați în timp ce vorbeau.

Cum au fost descoperite cadavrele

Victimele, care nu prezintă nicio rană, au fost găsite întinse, fără suflare, pe mese, pe scaune și pe podea. Se pare că este vorba  despre 12 băieți și 9 fete, iar cea mai tânără victimă are 13 ani. Aceștia au fost găsiți morți duminică dimineață, în jurul orei 04:00, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției naționale, Athlenda Mathe.

"La sosire, poliția a găsit 17 cadavre în interiorul clădirii. S-a stabilit ulterior că încă două au murit la o clinică locală, unul a murit în drum spre spital, iar altul a murit în spital.", a spus Athlenda Mathe.

Guvernul a trimis cele mai experimentate echipe de criminaliști și investigatori de la Pretoria pe care îi are la acest moment Africa de Sud, iar polițiștii audiază acum familiile victimelor, încercându-se identificarea acestora, dar și descoperirea cauzei morții. Nici la oră nu se știe ce anume i-a omorât pe tinerii care participau la o petrecere în acel club.

The South African scrie că una dintre victimele care au reușit să scape cu viață,o fată de 15 ani, a spus că s-a creat haos după ce cineva a folosit un spray cu piper, petrecăreții îmbulzindu-se afară, sufocându-se și tușind. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel