Misterul Ata. Mumia "extraterestrului" descoperită în Chile
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
La început au crezut că e extraterestru, însă la o analiză mai atentă au descoperit... altceva.

Cu ani în urmă, într-o biserică abandonată din deșertul Atacama din Chile, a fost descoperit scheletul mumificat al unei creaturi cu o înălțime de numai 15 centrimetri. "Figurina" fără identitate a fost botezată "Ata". De-a lungul timpului a iscat numeroase discuții în rândul cercetătorilor din întreaga lume, cei mai mulţi savanţi fiind convinşi că avem de-a face cu un extraterestru.

Scheletul mumificat cu cap alungit sau mai degrabă conic a fost găsit de către vânătorul de comori Oscar Muño, potrivit Daily Star.

La scurt timp după ce au fost descoperite, rămășițele au fost depozitate într-un săculeţ din material textil şi făcute uitate preţ de aproape un deceniu.Abia în 2012, cercetătorii de la Universitatea Stanford şi-au unit forţele cu o echipa de biologi de la Universitatea din California, San Francisco şi au reluat expertiza micuţei siluete despre care încă nu se cunoşteau prea multe.

Potrivit experților, ca etapă de dezvoltare, scheletul era aproximativ în acelaşi stadiu ca şi un copil de șase ani. Doar că avea o înălțime de doar 15 centimetri, dar și un cap cu formă ciudată, ceea ce a dus la varianta "extraterestru" care ar fi ajuns accidental pe Pământ.

Ce s-a descoperit

În urma unor investigațiimai amănunţite, Garry Nolan, un imunolog de la Universitatea Stanford din Palo Alto, California, a dedus că ADN-ul lui Ata provine de la o ființă umană și nu de la un extraterestru, cum se credea iniţial. Analiza genetică realizată de experți a venit cu o concluzie surprinzătoare. Ata suferea de nu mai puțin de șapte mutații genetice care ar fi dus la anomaliile scheletice severe. Cu alte cuvinte, bebelușul s-a oprit din dezvoltare pentru că suferea de nanism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel