MISTER. Cleopatra, cum a murit regina Egiptului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Conform zvonurilor care au circulat vreme îndelungată, Cleopatra şi Marc Antoniu s-au sinucis în anul 30 î.Hr., temându-se să nu fie capturaţi de trupele lui Augustus.

Dacă despre generalul roman se spunea că a murit înfigându-şi un pumnal în burtă, în ceea ce priveşte moartea Cleopatrei, aceasta ar fi fost provocată după ce regina s-ar fi lăsat muşcată de o cobră.

Plutarh menţionează că decesul ar fi survenit după ce Cleopatra a folosit un pieptene otrăvit, iar Strabon spune regina a murit după ce şi-a aplicat un "unguent mortal".

În momentul de faţă, specialiştii presupun că regina s-a sinucis cu un ac îmbibat într-o substanţă toxică.

Cleopatra a fost considerată dintotdeauna drept cea mai frumoasă femeie din lume. „Dacă nasul Cleopatrei ar fi fost mai scurt, faţa lumii ar fi fost alta", spunea Blaise Pascal despre regina Egiptului. Pascal credea că femeile cu nasul lung sunt mai atrăgătoare şi că poate acest amănunt i-ar fi atras pe Cezar şi pe Marcus Antonius. În realitate, nu se ştie cum arăta nasul Cleopatrei. În culegerea „Samhita", Sushruta descrie peste 180 de instrumente chirurgicale, folosite în timpul operaţiilor estetice, care erau posibile la acea vreme. Deşi aceste transformări chirurgicale erau „la modă", Cleopatra nu a apelat la ele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel