Misiune de salvare a unor turişti surprinşi de avalanşă în zona Vârful Negoiu
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: DSU
Foto: DSU
Misiune de salvare a doi turişti surprinşi pe munte de o avalanşă.

"Colegii salvamontiști, sau prietenii noștri de pe cărările munților, așa cum deseori îi amintim, au demonstrat încă o dată că pasiunea și profesionalismul sunt principalele arme folosite în scopul nobil de a salva vieți, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Reamintim faptul că seara trecută, în urma unei avalanșe produse în zona Vârful Negoiu, 2 persoane au fost surprinse de avalanșă. Salvamontistii au ajuns cu bine la cei doi, au acordat primul ajutor medical celor două victime. Una dintre persoane prezenta traumatism la nivelul membrelor inferioare, astfel, salvatorii montani au pregatit-o pentru transportul cu targa, respectiv imobilizarea membrelor afectate, protecție termică adecvată și administrare de analgezice. Salvatorii montani au ajuns dimineață la baza muntelui cu cei doi turiști accidentați, coborârea efectuându-se continuu, pe parcursul întregii nopți, doar cu un scurt popas pentru hidratare și refacerea echilibrului termic, la cabana Negoiu. Ulterior, salvamontiștii au continuat imediat coborârea către baza muntelui unde erau așteptați de ambulanțele pregătite sa ii preia turiștii accidentați.

Persoana care a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare a fost transportată la spital pentru acordarea de asistență medicală și îngrijiri. Cealaltă persoană este în acest moment evaluată medical", relatează cei de la DSU.

Echipă de şapte salvamontişti

"Perfecționarea continuă a personalului reprezintă o precupare continuă, iar această misiune care s-a încheiat cu succes certifică experiența și profesionalismul arătat de-a lungul timpului de structurile de intervenție implicate, salvatori care fac parte dintr-un sistem integrat de urgență competitiv în raport cu celelalte servicii internaționale.

Din echipa de prim răspuns au făcut parte 7 salvamontiști, care sunt urmați de o altă echipă de sprijin formată din 5 salvatori din cadrul Salvamont Sibiu. Dragi colegi salvatori, vă mulțumim!", transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel