Data actualizării:
Data publicării:

Mișcarea pe care ar trebui să o demareze cei care vor purta războaie. Chirieac: E o parte esențială

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus, în opinia sa, ce ar trebui să facă de acum încolo Israel, SUA, țările occidentale, la metodele de război hibrid pe care organizațiile teroriste de tipul Hamas le fac.

'Lucrurile mi se par extrem de îngrijorătoare deoarece singura modalitate de a învinge Hamas, care este mai mult decât o organizație teroristă, fiind o întreagă ideologie, este să înceapă un război în Iran. Însă, un război în Iran este ceva abominabil.', a spus Bogdan Chirieac.

Fenomenul anti-semitismului din Europa

'Hamas este pregătit foarte bine pentru războiul pe care l-a început și planul, oricare ar fi el, văd că decurge impecabil. Însă îndrăznesc să spun acest lucru. Este copleșitor, este o oroare faptul că astăzi, în Europa, mai există atât de mult anti-semitism. Nu întâmplător Macron a interzis demonstrațiile pro-palestiniene deoarece erau manifestații practic anti-semite, anti-evreiești mai degrabă. În România au fost manifestații absolut pașnice, dar în lumea civilizată, ultra-civilizată, avem de a face cu acest fenomen cumplit pe care nu îl mai credeam posibil după atâtea zeci de ani. Aceste este adevărul.', a spus Bogdan Chirieac.

Comunicarea, rol esențial în războiale de tip hibrid de astăzi

'Probabil că pentru războaiele viitoare, care, din nefericire, pândesc la colț, cei care le vor purta în numele democrației și libertății, nu glumesc, vor trebui să se pregătească să comunice mai bine, comunicarea fiind o parte esențială în acest tip de război hibrid. Ambasadorii israelieni din toată lumea trebuie să se pregătească. De exemplu, în România ambasadorul Reuven Azar a fost impecabil acum. L-am văzut și pe David Saranga comunicând foarte bine în limba română.

De asemenea, dacă SUA vor fi nevoite să intre în război, și noi alături de ele, să fie foarte clar deoarece suntem parteneri strategici, importantă este comunicarea ambasadelor și nu numai. Da, partea opusă s-a pregătit foarte bine pentru acest tip de război hibrid. Și vedem clar acest lucru.', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV, în cadrul emisiunii 'Cheia Zilei', moderată de Niels Schnecker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel