Data actualizării:
Data publicării:

Mișcarea anti-cremă solară — o conspirație periculoasă promovată pe TikTok

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Pe Instagram și TikTok, o simplă căutare după "anti-SPF" aduce la suprafață o avalanșă de clipuri video în care influencerii încearcă să convingă oamenii că utilizarea cremelor solare este mai dăunătoare decât neutilizarea lor.

John Shaff, asistent medical dermatolog la Stockton Dermatology, susține că pacienții îl întreabă adesea despre zvonurile conform cărora substanțele chimice din cremele solare ar provoca o boală necruțătoare - cancerul, potrivit Arizona News.

"În ceea ce privește protecția solară, trebuie cu adevărat să cântărim beneficiile și riscurile", a declarat el. "Există necunoscute, dar beneficiile depășesc cu mult riscurile", a mai spus acesta.

Shaff recunoaște că ingredientele cu nume greu de pronunțat ne pot da de gândit, însă nu este convins că acestea pot cauza cancer, datorită cantității mici folosite. Totuși, recomandă utilizarea cremelor solare pe bază de minerale înaintea celor pe bază de substanțe chimice.

"Toți le spunem pacienților noștri că ceva este mai bine decât nimic. Nu ieșiți afară fără să faceți nimic, fie că este vorba despre un spray, o cremă solară chimică sau minerală sau un anumit tip de îmbrăcăminte", a spus el. "Până la urmă, ceva este mai bine decât nimic", a mai adăugat el.

Chiar mai eficientă este purtarea hainelor cu protecție solară, deoarece majoritatea oamenilor uită să se reaplice crema solară.

Iată câteva alte sfaturi pentru a învinge canicula din această săptămână:

  • Stați cât mai mult la umbră.
  • Hidratați-vă corespunzător.
  • Evitați intervalul orar de vârf în care soarele v-ar putea afecta, între 14:00 și 16:00. Dacă trebuie să ieșiți, purtați o pălărie și alte articole vestimentare de protecție.
  • Utilizați o cremă solară cu SPF minim 30. Reaplicați-o la aproximativ 90 de minute sau după înot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel