Data publicării:

Miros urât în tot Brașovul în anumite ore din zi, după ce a pierdut 140 de milioane de euro. Lucian Pătrașcu: De ce groapa de gunoi nu face față

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află care este soluția cu care vine Lucian Pătrașcu, propunerea PSD pentru șefia CJ Brașov, pentru problema mirosurilor din municipiul Brașov.

„Pe lângă poluare, în municipiul Brașov găsim și mirosuri. În municipiul Brașov din păcate avem o problemă de vreo 4-5 ani de zile în care în anumite ore din zi miroase în municipiul Brașov de la groapa de gunoi. Este o singură soluție, din punctul meu de vedere, pentru a putea rezolva acest lucru. Din păcate, consiliul județean timp de opt ani de zile a pierdut fonduri europene în valoare de 140 de milioane de euro pentru construcția CMID-ului, acestui centru de management integrat al deșeurilor. Astăzi, când discutăm, județul Brașov este singurul județ din România care nu a fost în stare să acceseze acești 140 de milioane de euro pe care Comisia Europeană le-a pus la dispoziție tuturor județelor din România pentru construcția acestui centru de management integrat al deșeurilor.

Gunoi selectat și valorificat

Ce presupune acest centru de management integrat al deșeurilor? Astăzi tot gunoiul din județul Brașov merge la o singură groapă de gunoi din municipiul Brașov. Dacă am fi avut acest centru de management integrat al deșeurilor tot gunoiul din județul Brașov ar fi trecut prima oară la acest centru, ar fi fost colectat, ar fi fost selectat și valorificat, iar la groapa de gunoi din municipiul Brașov ar fi ajuns doar fracția umedă în proporție de 15%, 85% din gunoi era selectat și valorificat. Deci, nu rămânea acolo în centrul respectiv.

Groapa de gunoi nu face față

Una din problemele din cauză, în care Brașovul astăzi miroase, este că această groapă de gunoi nu face față la tot ceea ce înseamnă deșeuri în județul Brașov și, din păcate, avem această problemă. Consiliul județean doar el poate să facă acest centru de management integrat al deșeurilor, nu poate să îl facă nici UAT Brașov, nici alte UAT-uri din județul Brașov. S-au pierdut opt ani de zile degeaba, voi realiza acest centru în următorul mandat în 2024-2028, astfel încât această mare problemă care persistă astăzi în municipiul Brașov, mirosurile, să dispară. Din punctul meu de vedere, aceasta este singura soluție”, a declarat Pătrașcu.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel