Mirel Rădoi - noul selecționer al României. Părerile lui Hagi, Pițurcă și alte nume 'grele' din fotbal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecţioner al reprezentativei României, Mirel Rădoi, este dezbătută în Comitetul Executiv al FRF, în cadrul şedinţei de marţi și este de așteptat să fie validată.

Mirel Rădoi are toate șansele pentru a ajunge selecționer la naționala României după plecarea lui Contra, mai ales că nu are contracandidat în fața oficialilor feredației. Comitetul Executiv urmează să-l valideze în fruntea "tricolorilor".

După ce s-a aflat numele selecționerului ce va avea greaua misiune de a califica in-extremis naționala la EURO 2020, mai multe nume grele din fotbalul românescu au reacționat:

Gică Hagi

"Vrem să căutam, să găsim, să construim succesul. E mult de muncă peste tot, și la națională. Trebuie să fii inspirat, să ai șansă, să știi să construiești. A făcut-o bine la U21, unde era mai ușor. La echipa mare, trebuie mai mult. Sper să fie inspirat și îi urez baftă. Trebuie să îmbine experiența cu cei tineri, dar există potențial, există jucători pe piață destul de buni. Important e să fie inspirat, să aibă ideile lui", a spus Hagi.

Victor Pițurcă

"Foarte greu, Islanda e o echipă dificilă, e o echipă greu de trecut, mai ales prin prisma faptului că nu prea jucăm noi ce ar trebui să jucăm. Dacă va fi Mirel Rădoi cred că va fi un lucru bun, cred că putem avea şanse, fiindcă el a evaluat în cele mai mici detalii valoarea jucătorilor şi acest lucru contează foarte mult. 

Are stofă de selecţioner, s-a văzut. Are stofă. Acum trece la un alt nivel, nu va fi uşor, nu va fi simplu pentru el, pentru că toată lumea aşteaptă aceste meciuri ca şi cum el ar fi salvatorul. Toată lumea va fi dezamăgită dacă nu ne vom califica, dar trebuie înţeleasă treaba. Orice selecţioner va fi numit, trebuie să i se dea şansa şi în preliminariile viitoare", a declarat Victor Piţurcă.

Anamaria Reghecampf

Anamaria Prodan susține că Mirel Radoi nu va convoca niciun jucător aflat sub contract cu ea, din cauza unui scandal dintre cei doi, ce dateaza din 2015.

"Rădoi nu l-a folosit pe Niță și l-a titularizat pe Cojocaru! Despre asta vorbim! Poate mă înșel, să dea Dumnezeu! Sunt anumite ranchiuni peste care oamenii nu pot trece! Eu mi-aș dori ca el să fi evoluat, să înțeleagă că ne certăm și trecem peste!", a spus Anamaria Prodan la Pro X.

Flavius Stoican

"Mă bucur foarte mult pentru el, pentru că ştiu prin ce a trecut sau ce momente a avut când a preluat FCSB. Nu a fost atât de fericit în anumite situaţii şi a muncit, a strâns din dinţi şi a ajuns, pentru că ştie fotbal. A fost preocupat, e preocupat şi bravo lui, mă bucur pentru el şi îi urez multă baftă.

Ce înseamnă dacă eşti mai tânăr, mai în vârstă? Dacă ştii fotbal, dacă ştii să încurajezi jucătorii, dacă ştii să faci un grup, el a demonstrat aceste lucruri. Tânăr, bătrân, mai mic, mai mare. Important e ce transmiţi jucătorilor, cât de mult percep ce la transmiţi tu, ceea ce faci la antrenament, cum studiezi adversarii", a spus Flavius Stoican.

Ilie Stan

"Din punctul meu de vedere este o alegere foarte bună, pentru faptul că Mirel lucrează în Federaţie de foarte mult timp, are o relaţie foarte bună cu cei din conducere, are o relaţie foarte bună cu Stoichiţă, are o relaţie foarte ună cu jucătorii. Şi este un moment pentru ca, prin venirea lui Rădoi, să dăm posibilitatea jucătorilor de la U-21 să joace jocuri mult mai tari. Atâta timp cât relaţia lui cu jucătorii este apropiată, zic eu că poate să îi aducă la un nivel bun, la un nivel în care să joace un fotbal de calitate şi să ne gândim la jocul cu Islanda de la baraj" a spus Ilie Stan, antrenorul echipei SCM Buzău.

Sorin Cârțu

”E alegerea bună, la mine e subiectiv aşa să vorbesc despre Rădoi, că ştiţi foarte bine afecţiunea mea pentru el şi cât ţin la el şi mă bucur să aibă cariera asta pe care o are el să fie încununată şic u postul acesta. Mai ales dacă sunt şi nişte rezultate pozitive şi îi iese cu barajul e perfect pentru el.

Mirel a trecut prin nişte încercări mari, mă gândesc la meciurile de calificare ale tineretului, plus turneul european. Are experienţă, dar problema este ceea ce gândim, nu neapărat numai imediat, acum, cu barajul, ci în viitor", a declarat Sorin Cârţu.

Mirel Rădoi și succesul de la România U 21

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. Sub comanda lui Rădoi, reprezentativa U21 s-a calificat la EURO 2019, unde a acces până în semifinale, performaţă ce a atras calificarea la Jocurile Olimpice, după o pauză de 56 de ani. 15 partide a bifat Rădoi pe banca naţionalei U21, reuşind să câştige 9 dintre ele

Propunerea Comisiei Tehnice pentru postul de selecţioner al reprezentativei României, Mirel Rădoi, va fi dezbătută în Comitetul Executiv al FRF, în cadrul şedinţei de marţi. Rădoi va conduce naţionala tricoloră la play-off-ul Ligii Naţiunilor din martie 2020, ultima şansă de califcare la Euro-2020.

România va evolua, în deplasare, cu Islanda, în play-off-ul Ligii Naţiunilor, s-a stabilit, vineri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon. Dacă vor câştiga acestă întâlnire, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro-2020.

Trecerea lui Mirel Rădoi la prima reprezentativă va lăsa gol locul la România U21, iar pentru acel post pe lista scurtă există doi antrenori: Edi Iordănescu (41 de ani) şi Marius Măldărăşanu (44 de ani).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel