Mirel Palada, către tinerii frumoși și liberi: Nu ne-ați crezut atunci. Lasă că descoperiți acum
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sociologul Mirel Palada, fost consilier de stat în Guvernul României, le atrage atenția tinerilor frumoși și liberi cu privire la președintele Klaus Iohannis. 

"Era evident că între un Ponta care dovedise că știe să conducă o țară în interesul ei, nu în interesul altora, și un Iohannis care nu știa nici măcar pe ce lume este, marile puteri din afară și marile puteri din interior îl vor alege pe Iohannis. Mult mai util. Mult mai docil. L-au ales. L-au făcut prezident. Iar acum evident că Iohannis pur și simplu confirmă așteptările. Nu se întîmplă nimic altceva decît ce era inevitabil să se întîmple. E o biată marionetă solemnă și degrabă vărsătoare de penibilități trist-amuzante de tipul "urmăresc cu preocupare" și "într-o viață anterioară". Și nimic altceva. Util. Docil. Problema este că în acest proces de selecție de șef de gubernie au căzut la mijloc unii, pe post de masă de manevră. Îi cheamă tinerii frumoși și sălbateci. Aceștia trăiesc zilele astea intense pendulări emoționale, specifice oamenilor cu remușcări. De la entuziasmul cu care au fost încărcați prin mijloace specifice în acele zile cînd s-au dus după fentă, să-l voteze pe domnul președinte marionetă, la tristețea și disperarea din zilele astea, cînd își dau seama că e cazul să urmărească cu preocupare felul în care au fost păcăliți ca la Verdun.

Noi, ăștia care l-am vrut pe Ponta, n-avem pendulări emoționale, că am știut dintotdeauna ce președinte ar putea fi Iohannis. Aceeași părere o avem despre el și acum ca și atunci. Nu ne-ați crezut atunci, cînd v-am zis ce și cum. Ați preferat păcălelile marilor puteri din afară și din interior. Lasă că descoperiți acum, pe propria voastră piele. Mintea civililor cea de pe urmă", a scris sociologul Mirel Palada, pe contul său de Facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel