Mircea Negulescu, reţinut. Oana Zamfir: Ce se întâmplă în această seară ar trebui să le dea mari fiori tuturor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Oana Zamfir, Antena 3
Oana Zamfir, Antena 3
Jurnalista Oana Zamfir a reacţionat după ce procurorul Mircea Negulescu a fost reţinut şi spune că justiţia română este în faţa unui test important. 

"Cu siguranţă, s-a întâmplat ceva în ultimele zile. Pentru că eu nu cred că Adina Florea mergea cu o înregistrare veche de câţiva ani în faţa judecătorilor, riscând în vreun fel să nu obţină mandatul de arestare pentru Mircea Negulescu. Dacă el este azi în situaţia de a fi reţinut, asta se întâmplă pentru că, unu, există această secţie pe care au vrut să o paradească, ca să citez exact aceeaşi metodă a lui Negulescu, şi doi, pentru că Negulescu  nu mai este procuror. Pentru că altfel ar fi beneficiat în continuare de protecţia sistemului. Atunci când era procuror şi Adina Florea a cerut mandat de arestare, CSM nu şi-a dat avizul. Zilele trecute, Savu, procuror în continuare, care era alături de Negulescu, a fost albit de secţia de procurori a CSM, căreia i-a fost înaintat un raport de sancţionare din partea Inspecţiei Judiciare. Deci oamenii ăştia în continuare beneficiază de protecţia sistemului din care au făcut parte. Ca atare, dacă Negulescu toarnă, nu o face ca să o înfunde pe Kovesi, ci ca să fie salvat, împreună cu Kovesi. Ce se întâmplă în această seară ar trebui să le dea mari fiori tuturor celor care au contribuit inclusiv la numirea lui Kovesi în fruntea EPPO. Să nu uităm câţi oameni sunt implicaţi în ce a fost această unitate de elită. Nu? Cine ne-a spus că a fost unitatea de elită a DNA? Doamna Kovesi. Ce spunea dânsa când au apărut înregistrările? Că a făcut verificări, că va reacţiona la primul semn că procurorii nu au respectat legea. Dar spunea şi că procurorii de la Ploieşti aplică legea, nu falsifică probe şi că sunt vorbele celor care vor să strice imaginea DNA. 

Avem acum tot lanţul. Cine a încurajat, tolerat şi fabricat la rându-i această fabrică de dosare false de la Ploieşti e toată reţeaua din jurul lui Kovesi. Ca atare, eu vreau să vorbească toţi Neguleştii, toţi aceşti Onea. Să toarne toţi, să vorbească toţi. Important e ce se întâmplă după.", a declarat Oana Zamfir.  

Test pentru justiţie

"Ce se întâmplă în această seară este un test extraordinar. Vom vedea dacă justiţia din România reuşeşte să se spele de această epocă groaznică a ei. Testul va fi în instanţă mâine. Va fi pentru toată această şleahtă de indivizi cu feţe mai degrabă de infractori decât de procurori. Ce ruşine mai mare pentru o ţară care, iată, a dat procurorul general european? Câte speţe ar trebui, ca să crape de ruşine? Pentru că din această justiţie au luat-o pe Kovesi. Asta se întâmplă azi, e un test! Dacă nu se întâmplă nimic, testul va fi picat şi sistemul se regrupează", a mai spus jurnalista la Sinteza Zilei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel