Mircea Geoană reafirmă sprijinul ferm al NATO pentru Republica Moldova
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Fotografie de la Matti Karstedt, pexels
Fotografie de la Matti Karstedt, pexels
Secretarul General Adjunct Mircea Geoană a reafirmat sprijinul ferm al NATO pentru Republica Moldova.

 

Prezent cu un mesaj în deschiderea conferinţei internaţionale „Dezvoltarea parteneriatelor NATO într-un mediu de securitate în schimbare”, desfăşurată astăzi la Chişinău, Secretarul General Adjunct al Alianţei Nord-Atalntice, Mircea Geoană, a reafirmat sprijinul ferm pentru Republica Moldova, unul dintre partenerii săi cei mai încercaţi în contextul războiului barbar purtat de Rusia în Ucraina.

Geoană a afirmat că, în actualul context, suportul e mai puternic ca niciodată, pentru ca Republica Moldova să poată face faţă presiunilor şi provocările hibride ale acestor ultime luni, enumerând atacurile cibernetice, ameninţările la infrastructura critică şi campania masivă de dezinformare a Rusiei.

Întreg sprijinul - a subliniat înaltul demnitar - este oferit de NATO „în deplinul respect al neutralităţii cnstituţionale a Republicii Moldova”, adăugând că „a fi neutri nu înseamnă a fi slabi în apărare”.

În acelaşi timp, Mircea Geoană a reiterat faptul că Alianţa al cărei lider este susţine hotărât integrarea europeană a Republicii Moldova, evidenţiind că, prin parteneriatul cu NATO, Republica Moldova contribuie la securitatea euro-atlantică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel