Mircea Geoană își încheie mandatul la NATO. Anunțul oficial al candidaturii, mai aproape ca oricând. Bogdan Chirieac: Toate calculele vor fi date peste cap
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Analistul Bogdan Chirieac a comentat încheierea mandatului lui Mircea Geoană la NATO și răsturnarea de calcule pe care o să o provoace când își va anunța oficial candidatura pentru Cotroceni. 

Mircea Geoană face primii pași spre Cotroceni. Astăzi își încheie mandatul de Secretar General Adjunct al NATO. Geoană va fi decorat de șeful Alianței, Jens Stoltenberg, la ora 12:30 într-o ceremonie specială, la Bruxelles. El va primi “Ordinul pentru merite deosebite în slujba instituției” unde a fost prezent 5 ani, începând din 2019.

Săptămâna trecută, Mircea Geoană l-a anunțat pe Jens Stoltenberg de fatpul că își va încheia mandatul la NATO. În zilele următoare se preconizează că va anunța în mod oficial candidatura pentru prezidențiale. 

Mircea Geoană a mai ocupat funcții importante de-a lungul timpul, fiind inclusiv ambasadorul României în SUA. Totodată, a fost președintele PSD timp de 5 ani, dar a fost și ministru de Externe.

În aparițiile sale publice recente, respectiv interviuri, acesta a lăsat de înțeles de mai multe ori că o să ajungă viitorul președinte al României. Analistul Bogdan Chirieac a comentat acest subiect într-o intervenție la Antena 3 CNN.

"Faptul că a fost Șef Adjunct la NATO, pentru Mircea Geoană înseamnă un plus"

"Sunt două chestiuni aici. Cred că pentru un candidat la orice, nu doar la președinție, încrederea în sine este prima condiție ca să reușești. Trebuie să ai încredere că vei reuși. Dacă tu nu ai încredere în tine, atunci cum să capeți încrederea altora? În legătură cu ajutorul pe care l-a oferit această funcție în parcursul său politic, răspunsul este categoric da. NATO este cea mai prestigioasă organizație acum, mai ales în prisma războiului din Ucraina. Este cea mai prestigioasă organizație internațională, și în orice caz cea mai mare alianță politico-militară din istorie. Faptul că a fost Șef Adjunct la NATO, pentru Mircea Geoană înseamnă un plus. Acum, în ce măsură această funcție va fi determinantă pentru alegerea sa ca președinte o să vedem în campanie. Într-adevăr, funcția respectivă e un mare ajutor pentru Mircea Geoană. Toate calculele politice vor fi date peste cap după anunțarea oficială a candidaturii. Îi vor da peste cap pe ‘ai mei’ de la USR. Absolut toate calulele politice îl iau în considerare pe Mircea Geoană. Nu există un calcul politic fără Mircea Geoană acum când vorbim. În cursa prezidențială va conta prestația candidatului și forțele care îl susțin pe acesta. În turul 2, prestația personală este determinantă. În turul 1, trebuie să ai un partid puternic, în mod normal, în spatele tău. Să vedem dacă domnul Mircea Geoană va avea un partid puternic în spatele domniei sale", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel