Mircea Dușa: Modernizarea fregatelor începe în acest an. Ce spune despre submarinul Delfinul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a fost prezent vineri la Constanța, la festivitățile dedicate Zilei Marinei Române. El a anunțat că programul de modernizare a fregatelor Tip 22 va fi finanțat din acest an și presupune înzestrarea navelor cu echipamente de ultimă generație.

"Am majorat bugetul pentru Ministerul Apărării Naționale și, chiar în acest an, odată cu rectificarea bugetară, prim-ministrul a fost de acord să aloce o sumă suplimentară Ministerului Apărării Naționale tocmai pentru modernizarea și continuarea programului de modernizare și înzestrare a Armatei Române și în special a Forțelor Navale. În acest an începem derularea unor programe de modernizare a fregatelor, însemnând modernizarea sistemelor electronice de luptă, dotarea cu muniție și armament de ultimă generație", a declarat Mircea Dușa, citat de Agerpres.

El și-a exprimat și dorința ca în mandatul său să înceapă modernizarea submarinului Delfinul.

"Nu știu cât va dura mandatul meu, să reușesc să începem și modernizarea submarinului Delfinul. Nu e vorba doar înlocuirea bateriilor, sunt și alte lucrări de modernizare care trebuie realizate, și vizavi de războiul electronic, și vizavi de protecția acestei capacități de luptă, având în vedere că trebuie să desfășoare misiuni deosebite, în condițiile în care situația politico-militară din zonă s-a schimbat. Și cred că această unitate de luptă din dotarea Forțelor Navale Române trebuie pusă în funcțiune și sper să reușesc acest lucru", a adăugat ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Vezi și: MH17. Avion prăbușit în Ucraina. Stare de ALERTĂ în ARMATA ROMÂNĂ? Ce spune Mircea Dușa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel