Mircea Diaconu, pentru ANI: Dovada că sunt încă aici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Europarlamentarul independent Mircea Diaconu umilește Agenția Națională de Intergritate (ANI), care a dus o luptă acerbă pentru a-l împiedica să ajungă în Parlamentul European, pe care o continuă, într-o postare despre o statuie impresionantă.

"Biroul meu de la Strasbourg se află în clădirea Winston Churchill (WIC) a Parlamentului European. La intrarea în WIC este această statuie impresionantă care amintește de mitul fondator al Europei: Zeus, îndrăgostit de prințesa feniciană Europa, se transformă într-un taur alb strălucitor și o răpește pe tânăra fată.

O duce pe insula Creta, unde o seduce, urmând ca pământul pe care a fost adusă de Zeus să primească în viitor numele ei. Mii de ani mai târziu (în 2002), doi artiști din Creta - frații Nikos și Pandelis Sotiriadis - reinterpretează legenda Europei: un taur uriaș, forjat din oțel inoxidabil (materialul care se apropie cel mai mult de ideea unui taur alb), răpind o Europa din bronz si având încă picioarele din spate în valurile mării. Orașul Agios Nikolaos din insula Creta a făcut cadou această statuie Parlamentului European. Opera de artă, de aproape șase tone, a traversat așadar Mediterana pentru a fi instalată în fața Parlamentului European de la Strasbourg și pentru a întâmpina în fiecare zi eurodeputații, chiar și pe mine, dovadă că sunt încă aici", a scris europarlamentarul Mircea Diaconu, pe pagina sa de Facebook. 

VEZI și: Adriana Săftoiu, dezvăluiri din culise. Ioana Petrescu, prințesa balului, desființată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel