Mircea Băsescu, fratele președintelui, la DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
UPDATE 12:10: Mircea Băsescu ar fi făcut un denunț împotriva familiei Bercea, informează România TV. UPDATE 10:30: Mircea Băsescu s-a prezentat vineri la DNA pentru a fi audiat, potrivit unor surse judiciare, într-un dosar în care el a făcut plângere.

Fratele fostului președinte Traian Băsescu a ajuns, vineri dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre un nou dosar sau o audiere într-in dosar deja existent, informează Antena 3.

La începutul acestui an, Mircea Băsescu a fost condamnat în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă la patru ani de închisoare cu executare, în primă instanţa (Tribunalul Constanţa).

Mircea Băsescu este suspectat că a luat 250.000 de euro şpagă, ca să-l scape de închisoare pe Bercea Mondial. Sentinţa nu este definitivă, dar şi dacă ar fi, Mircea Băsescu ar sta după gratii numai patru luni. Chiar şi aşa, inculpatul a atacat sentința la Curtea de Apel Constanţa.

Întreg scandalul dintre fratele preşedintelui ţării de la acea vreme şi clanul Bercea a ieşit la iveală în vara anului 2014. Mircea Băsescu îi promitea fiului lui Bercea Mondial că îi va convinge pe judecători să îi dea o pedeapsă mică tatălui lor, care fusese încarcerat după ce şi-a înjunghiat un nepot. Interlopul însă a fost condamnat la opt ani şi 9 luni pentru tentativă de omor, motiv de revoltă pentru apropiații lui.

Știre în curs de actualizare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel