Data publicării:

Mircea Badea şi Radu Tudor, observaţie despre extremiştii Hamas. "O pervertire a religiei. Doar se folosesc de ea"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / huertas19
Foto cu rol ilustrativ: Freepik / huertas19
Mircea Badea şi Radu Tudor, realizatori de emisiuni ai Antena 3 CNN, au venit cu observaţii importante despre extremiştii Hamas care au atacat Israelul. 

"Ar mai fi un lucru pe care simt nevoia să îl spun. Cred că e destul de evident că teroriştii Hamas nu sunt foarte interesaţi să supravieţuiască. Nu cred că îi interesează să supravieţuiască eventualei ofensive terestre israeliene, ci să provoace cât mai multe pierderi. Cei care au intrat în Israel, mă refer la cei din Hamas, şi au făcut atrocităţile acelea inimaginabile, sunt morţi, cei mai mulţi dintre ei. Clar nu aveau planuri de viitor. Cei care au intrat acolo nu s-au gândit că mai şi ies, ceea ce s-a şi întâmplat pentru cei mai mulţi dintre ei. Deci este încă o problemă cu Hamas aceasta", a declarat Mircea Badea. 

"Pentru fundamentaliştii islamici, moartea e o virtute"

"Problema fundamentalismului islamic, apropo de ce spune Mircea foarte corect, este că întotdeauna pledează pentru moarte, nu pentru viaţă. Noi, în civilizaţiile noastre, vrem să trăim, să prelungim viaţa, să salvăm oameni. Pentru fundamentaliştii islamici, moartea este o virtutate. Cu cât eşti mai tânăr şi mai violent, şi mai generator de moarte pentru "duşmanii" tăi, cu atât vei avea parte în ceruri de o recompensă mai mare. Este în mod evident o pervertire a religiei, fundamentalismul şi extremismul nu au legătură cu religia, doar o folosesc", a intervenit şi Radu Tudor. 

Guvernul de urgenţă din Israel a fost aprobat de Parlament 

Parlamentul israelian a aprobat joi formarea unui guvern de urgenţă şi a unui cabinet de război cu 66 de voturi contra 4, în timpul unei sesiuni extraordinare transmise în direct, informează France Presse.

Guvernul de urgenţă, anunţat cu o zi înainte de prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi rivalul său, Benny Gantz, va fi format din cinci noi miniştri din formaţiunea lui Gantz, în timp ce liderul opoziţiei, Yair Lapid, şi-a anunţat anterior refuzul de a intra în acest guvern.

Acordul prevede ca Benjamin Netanyahu, ministrul Apărării Yoav Gallant şi fostul ministru al Apărării Gantz să formeze un cabinet de război.

Fostul şef al Statului Major Gadi Eizenkot şi seniorul Likud Ron Dermer urmează să fie observatori.

Liderul opoziţiei, Yair Lapid, a afirmat că nu se va alătura guvernului de urgenţă, dar că partidul său sprijină războiul împotriva Hamas.

Potrivit observatorilor, este nevoie de o coaliţie extinsă pentru adoptarea unor decizii militare şi politice de anvergură în zilele următoare.

Insurgenţi ai Hamas au comis masacre sâmbăta trecută, omorând peste 1.200 de oameni în oraşe de la graniţa israeliană şi la un festival de muzică şi rănind alte 3.391. Aproximativ 150 de persoane au fost capturate şi sunt ţinute ostatice în Fâşia Gaza, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel