Data publicării:

Minodora Cliveti ar putea lua locul Rovanei Plumb din PE

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Minodora Cliveti a declarat, joi,  că nu există niciun “impediment” la partid  pentru preluarea de către ea a mandatului de europarlamentar care i-a aparținut  Rovanei Plumb.

 “Am avut mai multe discuții cu o serie de lideri ai partidului, precum și cu doamna Rovana Plumb. Chestiunile sunt clare, eu voi prelua locul colegei mele, nu există niciun fel de impediment la partid. S-a luat act de demisia Rovanei, locul este acum vacantat, depinde acum de cât de repede se mișcă autoritățile române cu documentele necesare”, a declarat Cliveti pentru Newsin.

 Întrebată ce proiecte vrea să promoveze, ea a precizat că trebuie mai întâi să afle ariile de expertiză pe care le va acoperi. “E puțin prematur să spun acum. Va trebui să văd comisiile în care voi activa și mai trebuie să mă consult cu colegii mei din Parlamentului European, pentru că delegația noastră și-a împărțit domeniile, sferele de expertiză și să văd ce îmi spun și ei. În principiu, domeniile colegei mele, anume mediu, muncă, egalitate de șanse, le pot acoperi, iar în Consiliul Europei am activat foarte mult și pe sănătate și educație, așa că nu mi-ar fi greu să mă adaptez”, a explicat fostul membru al APCE.

Regulamentul de procedură al Parlamentului European prevede, la articolul 4, că orice deputat demisionar notifică preşedintelui (Parlamentului European) demisia sa, precum şi data la care aceasta îşi produce efectele, dată care nu poate depăşi trei luni de la notificare. Această notificare ia forma unui proces-verbal redactat în prezenţa secretarului general ori a reprezentantului său, semnat de acesta şi de deputatul în cauză şi prezentat de îndată comisiei competente care îl înscrie pe ordinea de zi a primei reuniuni care urmează primirii documentului respectiv.

 În cazul în care autorităţile competente ale statelor membre sau ale Uniunii sau deputatul în cauză notifică preşedintelui o numire sau o alegere într-o funcţie incompatibilă cu exercitarea mandatului de deputat în Parlamentul European, în conformitate cu articolul 7 alineatele (1) şi (2) din Actul din 20 septembrie 1976, preşedintele informează Parlamentul, care constată că locul este vacant. (...) Se consideră ca dată de încetare a unui mandat şi ca dată de la care existenţa locului vacant produce efecte - în cazul numirii sau alegerii în funcţii incompatibile cu mandatul de deputat în Parlamentul European, în sensul articolului 7 alineatul (1) sau (2) din Actul din 20 septembrie 1976 - data notificată de autorităţile competente ale statelor membre sau ale Uniunii sau de către deputatul în cauză, mai menţionează regulamentul de procedură al PE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel