Urmărește emisiunea live
Ministrul Sportului şi-a premiat tatăl. Radu Popa, PSD: Aici mă delimitez un pic de dl Novak. Înţeleg că tatăl dânsului este antrenor emerit, dar alţii nu primesc nicio felicitare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Deputatul PSD Radu Popa s-a ferit să spună dacă ministrul Sportului, Eduard Novak, ar trebui schimbat din funcţie la rotativa guvernamentală, dar a atras atenţia asupra semnelor de întrebare ridicate de faptul că ministrul şi-a premiat tatăl, antrenor emerit în ciclism. 

Întrebat dacă ministerul Sportului ar urma să intre la rotativă şi, eventual, luat celor de la UDMR, deputatul PSD Radu Popa a spus că "nu aş vrea să induc acest subiect în discuţie. De ce? Pentru că noi, la PSD, ne limităm cât putem să nu dăm sfaturi colegilor de coaliţie decât atunci când nu se mai poate, pur şi simplu, cum a fost cu dl Virgil Popescu. 

Dl ministru Novak a fost în Parlament, la Ora Guvernului. A fost criticat. Nu am înţeles exact cum dl ministru Novak a ajuns să îşi premieze tatăl cu peste 100.000 euro (112.000 euro n.r), o sumă exorbitantă. Au fost unele voci care au spus că tatăl domniei sale este un antrenor emerit. Eu pot fi de acord cu asta, dar sunt mulţi antrenori emeriţi în România, antrenori care pregătesc echipele olimpice de matematică, fizică, chimie, alte ştiinţe, care nu că nu primesc 120.000 euro, dar nici măcar o felicitare de la ministru, în care să fie apreciaţi că echipa lor, cu 5-6 copii, a luat locul I la nu ştiu ce olimpiadă. 

Aici mă delimitez un pic de dl Novak. E important să susţinem sportul, să susţinem excelenţa în sport, şi în toate domeniile, nu doar în sport. Dacă e o problemă de integritate acolo, probabil sunt instituţii care se uită dacă relaţia tată - fiu a fost una privilegiată, din punct de vedere al ministrului sau dacă nu. 

Oricum, ca om care fac parte din PSD şi din coaliţia de guvernare, spun că astfel de lucruri trebuie tratate cu mai multă seriozitate, mai ales într-o ţară care trăieşte cu 500 de euro pe lună". 

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a solicitat ANI și Corpului de Control al Prim-Ministrului să dispună verificarea lui Eduard Novak, pentru săvârșirea de abuz în serviciu și conflict de interese, conform România TV.

Potrivit SNST, ministrul și-a premiat tatăl cu 112.000 de euro după participarea la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, competiție la care Novak Karoly nu a fost prezent. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel