Ministrul Sorin Cîmpeanu, poziție privind cazul fiicei lui Adrian Duicu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut, vineri, o poziție tranșantă privind scandalul legat de ceea ce s-a întâmplat la ultima probă a Bacalaureatului, la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orșova. 

"Consider frauda foarte gravă. În cazul de la Orșova, dacă este vorba despre un elev, elevul trebuie să plătescă potrivit legii. Dar, dacă au fost implicate și cadre didactice în această posibilă fraudă, atunci cer de urgență colegilor mei care au competență să ia cele mai drastice măsuri care se impun în acest caz, mergând până la desfacerea contractului de muncă", a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, informează Mediafax.

Ministrul Educației a precizat că Parchetul și Inspectoratul de Poliție fac verificari în acest caz și vor acționa în consecință, în funcție de rezultatele acestei anchete.

Adrian Duicu, reacție după ce fiica și soția sa s-au bătut cu un polițist

"Știu că, la această oră, înregistrările (cu camerele de supraveghere din Colegiul Tehnic Dierna din Orșova, n.r.) au fost trimise către Parchet", a mai spus Cîmpeanu.

Procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinți au întocmit dosar penal în cazul Adinei Duicu, fiica fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți Adrian Duicu, despre care au fost sesizați că ar fi copiat cu un handsfree la proba de Chimie, din cadrul examenului de Bacalaureat.

Totodată, Parchetul Judecătoriei Orșova a preluat cazul de posibil ultraj care o vizează pe soția fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Mariana Duicu, după ce a existat o altercație între membrii familiei Duicu și echipa formată dintr-un procuror și polițiști din Orșova, în fața liceului unde Adina Duicu a susținut examenul.

Bătaie la BAC 2015. Fiica și soția lui Duicu s-au bătut cu un polițist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel