Data actualizării:
Data publicării:

Ministrul Predoiu și conducerea MAI s-au întâlnit cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale. Ce au stabilit

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam/ Octav Ganea
Foto: Inquam/ Octav Ganea
Stadiul împrumuturilor acordate Ministerului Afacerilor Interne de Banca Mondială în vederea realizării politicilor de dezvoltare privind managementul riscurilor la dezastre a fost obiectivul întâlnirii de joi dintre ministrul Cătălin Predoiu, secretarul de stat Bogdan Despescu şi reprezentanţi ai IGSU, IGPR şi IGJR cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară al BM, şi cu mai mulţi reprezentanţi ai instituţiei financiare.

Potrivit unui comunicat transmis de MAI, instituţia implementează, cu sprijinul Ministerului Finanţelor, trei proiecte finanţate integral de către Banca Mondială prin intermediul unui împrumut garantat de Guvernul României în valoare de 232 de milioane de euro.

Ce urmărește obiectivul principal

Obiectivul principal vizează creşterea rezilienţei la dezastre a infrastructurii din administrarea structurilor aflate în subordine şi este structurat astfel: 142 milioane de euro pentru IGSU; 50 milioane de euro pentru IGPR; 40 milioane de euro pentru IGJR.

'Proiectele au o contribuţie semnificativă în eforturile instituţionale de consolidare a infrastructurii şi a pregătirii pentru situaţii critice de urgenţă, prin îmbunătăţirea siguranţei şi rezilienţei clădirilor critice dedicate răspunsului la dezastre şi în situaţii de urgenţă şi pentru îmbunătăţirea capacităţii IGSU, IGPR şi IGJR de a răspunde prompt şi eficient în asemenea situaţii', informează comunicatul.

Ce a prezentat delegaţia Băncii Mondiale conducerii MAI 

Cu prilejul întâlnirii de joi, delegaţia Băncii Mondiale a prezentat conducerii MAI concluziile misiunii de evaluare, stadiul de implementare, precum şi măsurile imediate şi pe termen lung propuse a fi luate pentru asigurarea continuităţii programului.

Măsurile propuse sunt şi de natură a accelera creşterea nivelului angajamentelor şi al plăţilor în cadrul proiectelor şi pot asigura premisele, în caz de nevoie, pentru o eventuală solicitare de extensie a acestora. 'Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a mulţumit reprezentanţilor Băncii Mondiale pentru deschiderea arătată, a subliniat importanţa strategică a proiectelor şi a accentuat dorinţa continuării şi optimizării acestora, având în atenţie, în funcţie şi de progresul proiectelor aflate în derulare, dezvoltarea de noi proiecte comune', menţionează sursa citată. 

Citește și - Reuniunea PCC-SEE. Impactul războiului din Ucraina asupra cooperării poliţieneşti, pe agenda Comitetului prezidat de România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel