Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii. Discuție la Cotroceni: Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto gov.ro/ Marius Budăi
foto gov.ro/ Marius Budăi
Ministrul Muncii, Marius Budăi, face declarația zilei pentru pensionari.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, le transmite un mesaj ferm pensionarilor, marți dimineață. 

”Creșterea pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru.  A fost o discuție la Cotroceni la începutul anului în care am susținut exact acest lucru, inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB pus din pix de domnul Ghinea de la USR. 

Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru. Din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii, nu voi renunța sub nicio formă la creșterea pensiilor și rezolvarea inechităților din sistem. 

Nu avem voie să lăsăm ca acțiunile fără logică ale USR, din PNRR, să afecteze milioane de pensionari. Este obligația noastră să apărăm drepturile pensionarilor.” este mesajul transmis de Marius Budăi, ministrul Muncii. 

”Vrem să creştem pensiile părinţilor şi bunicilor noştri”

Luni, Marius Budăi a fost invitatul DCNews și DCBusiness. "Atâta timp cât PSD va fi în Guvern, ne vom bate pentru oameni! Vom face asta fără a omite niciun efort din partea noastră. Ne dorim să facem acest lucru.” a dat el asigurări. ”Noi ne menţinem pe drumul nostru, vrem să renegociem acest procent şi să discutăm variante. Ideea principală pentru care noi ne luptăm o spunem cu subiect şi predicat - vrem să creştem alocaţiile copiilor, vrem să creştem salariile şi vrem să creştem pensiile părinţilor şi bunicilor noştri. Ne vom bate în Guvern pentru asta. Să fie foarte clar! Am mandat de la partid să spun asta.” a mai spus ministrul Muncii. 

Vezi mai mult aici: EXCLUSIV  Marius Budăi: Ne vom bate în Guvern să creştem pensiile părinţilor şi bunicilor noştri. Să fie foarte clar! Am mandat de la partid să spun asta

În plus, acesta a semnalat că în PNRR s-au făcut mai multe greșeli din partea guvernului român, iar acum se află în situația de a le rezolva. Deși se ferește să răspundă ce va face PSD dacă nu va fi modificat PNRR sau, mai degrabă, corectat, spune clar și răspicat că va face tot posibilul să se întâmple acest lucru.

Citește și: EXCLUSIV  Renegocierea PNRR, cartoful fierbinte din coaliție. Marius Budăi arată o GAFĂ de proporții despre PENSII. ”Nu e un moft!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel