Ministrul Justiției, primele detalii despre incendiul din penitenciarul Rahova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a oferit, luni, primele detalii privind incendiul care a avut loc, duminică seară, la Penitenciarul Rahova, precizând că nu are informații că s-ar fi încercat o 'mușamalizare' a incidentului.

"Eu nu am informații că s-ar fi încercat o mușamalizare. Cu privire la Alexe Nicolae, că acesta este numele domnului, a existat un incident care a început deja de ieri dimineață, pe la ora 9:00. Se afla singur în camera de detenție, am înțeles că are niște probleme constatate de sănătate mintală. Și aseară, la ora 22:00 și-a incendiat cazarmamentul, după care s-a refugiat în grupul sanitar. Nu s-a încercat mușamalizarea acestui caz", a declarat ministrul Prună, într-un briefing de presă la Ministerul Justiției, despre Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) și Strategia Națională Anticorupție 2016 - 2020.

Totodată, ministrul Justiției a precizat că s-a sunat la 112, și după ce deținutul care a provocat incendiul a fost scos din grupul sanitar, el a fost dus la Spitalul Universitar, deoarece avea arsuri.

Citește și: Incendiu la penitenciarul Rahova. 11 oameni răniți, deținuții evacuați

"Sigur că în urma incendiului declanșat, s-a dispus evacuarea altor camere, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea altor persoane deținute din cauza fumului. La ora 00:15 deja deținuții aflați în curțile de plimbare au fost introduși în caamere lor, după ce au fost consultați și ei de asistentul medical aflat de serviciu la Rahova. Eu am cerut ANP să comunice public acest incident și înțeleg că Penitenciarul Rahova va da un comunicat în care se vor preciza aceste detalii", a adăugat Ministrul Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel