Ministrul iordanian al Sănătății, mulţumit de Raed Arafat România are un sistem de urgențe foarte bun
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nayef Al-Fayez
Nayef Al-Fayez

Medicul Nayef Al-Fayez, ministrul Sănătății din Regatul hașemit al Iordaniei, este de părere că sistemul de urgență din Romania este unul dintre cele mai evoluate din lume.

Nayef Al-Fayez s-a declarat, în cadrul unei vizite în județul Mureș, un cunoscător al sistemelor de urgență din Europa și a rămas plăcut impresionat de ce se întâmplă în Romania. De asemenea, și-a arătat dorința a stabili o relație strânsă  între Protecţia Civilă iordaniană şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, dorind să implementeze modelul românesc și în țara sa. El a mai spus că dorește să aibă în Iordania mașini de intervenție în caz de calamitate, precum cele pe care le-a văzut la București.

Ministrul iordanian al Sănătății s-a arătat mândru de relația umană și medicală între cele două țări, prin prisma faptului că sunt o mulțime de medici iordanieni care au terminat facultatea în Romania și s-au căsătorit aici, dar și românce care triesc în țara sa. Totuși, el și-a exprimat nemulțumirea față de taxele universitate mari din Romania, spunând că, în prezent, mulți din studenții din țara sa învață în Ucraina, unde taxa este de 200 de euro pe lună, nu 380 de euro ca aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel